• «Το ευρώ στα χέρια της Ελλάδας»

  2:53 μμ, Σαββατο 05 Μάι 2012 2:53 μμ, Σαββατο 05 Μάι 2012

  «Η τύχη του ευρώ παίζεται στις ελληνικές κάλπες» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος δημοσιεύματος της βελγικής εφημερίδας Le Soir που, όπως και τα άλλα μέσα ενημέρωσης του Βελγίου, ασχολείται εκτενώς με τις αυριανές εκλογές στην Ελλάδα.

  «Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Γαλλία! Και είναι κατανοητό. Όμως, τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, αυτήν την Κυριακή, θα μπορούσαν να έχουν μία πολύ πιο γρήγορη επίπτωση στην ευρωζώνη, απ’ ότι η νίκη του Ολάντ» σημειώνει η Le Soir υπογραμμίζοντας ότι «για να μην θιχτεί το ευρώ, θα πρέπει η Ελλάδα να διαθέτει πολύ σύντομα νέα κυβέρνηση, πεπεισμένη να βάλει σε εφαρμογή τα προγράμματα λιτότητας, που συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ». Όμως, η αβεβαιότητα κυριαρχεί, λίγο πριν τις εκλογές, γράφει η εφημερίδα.

  Στη συνέχεια του αφιερώματός της στις ελληνικές εκλογές η βελγική εφημερίδα αναφέρει τα εξής :

  «Από την πτώση της δικτατορίας, το 1974, δύο μεγάλα κόμματα μοιράζονται σε γενικές γραμμές, το 80% του εκλογικού σώματος, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΠΑΣΟΚ) και η Νέα Δημοκρατία. Αυτή τη φορά, η ψήφος θα είναι πολύ κατακερματισμένη. Δέκα κόμματα αναμένεται να ξεπεράσουν το 3% που χρειάζεται για να εισέλθουν στη Βουλή, αντί για πέντε στις προηγούμενες εκλογές του 2009. Ναι ή όχι στη λιτότητα; Ναι ή όχι στη "κηδεμονία" των ξένων πάνω στη χώρα; Ναι ή όχι στη μετανάστευση; Φαντάζεται κανείς εύκολα ότι, με παρόμοια ερωτήματα, τα παραδοσιακά κόμματα δεν προσελκύουν πια πολύ κόσμο».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα