• «Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο»

  7:22 πμ, Σαββατο 05 Μάι 2012 7:22 πμ, Σαββατο 05 Μάι 2012

  Η ακυβερνησία προβάλλει ως το χειρότερο σενάριο της νύχτας των εκλογών, επισημαίνει με συνέντευξή του στα Νέα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, προειδοποιώντας -με αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά- ότι όποιος επαγγέλλεται επαναληπτικές εκλογές θέτει σε δοκιμασία τη χώρα.

  Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

  - Η δικής μας πρόταση αφορά τριετή προσαρμογή, όχι διετή, δηλαδή μέχρι το 2015. Πρόκειται για την πιο συγκεκριμένη και ριζοσπαστική πρόταση που έχει διατυπωθεί αυτή την προεκλογική περίοδο και την οποία -θυμίζω- δεν έχει σχολιάσει καν ο κ. Σαμαράς.

  - Τον Ιούνιο η αρχή του τέλους για το μνημόνιο.

  - Οποιος επαγγέλλεται επαναληπτικές εκλογές, θέτει σε δοκιμασία τη χώρα. Απευθυνόμενος στους πολίτες, θέλω να πω κάτι το αυτονόητο. Κρατούν στα χέρια τους, όχι την επόμενη τετραετία, αλλά την επόμενη εικοσαετία.

  - Με λύπη παρακολουθώ τον κ. Σαμαρά να κλείνει το μάτι σε διάφορες κοινωνικές ομάδες τάζοντάς τους πράγματα που, αν βρισκόταν στην εξουσία, θα δήλωνε εντέλει ότι δεν μπορεί να τα εφαρμόσει.

  - Η μεγαλύτερη δέσμευσή μας είναι η σταδιακή κατάργηση των έκτακτων φόρων που επιβλήθηκαν λόγω της αδήριτης οικονομικής ανάγκης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα