• "Η Χρυσή Αυγή είναι προσβολή.."

  3:22 μμ, Κυριακή 29 Απρ 2012 3:22 μμ, Κυριακή 29 Απρ 2012

  Προειδοποίηση τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι ανοίγουν τις πόρτες του Ελληνικού Κοινοβουλίου "βάδισμα της χήνας" της ακροδεξιάς έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

  "H Χρυσή Αυγή είναι ένα ακραίο φαινόμενο, πιστεύω ότι είναι ένα παράδειγμα φασισμού και εμείς είμαστε ριζικά αντίθετοι. Είναι προσβολή στην ιστορία μας και στο κοινοβουλιο", είπε ο κ. Βενιζέλος στο Reuters, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με τη δική της εκδοχή της Γερμανικής "Βαϊμάρης" που οδήγησε στην άνοδο του Ναζιστικού Κόμματος και του Αδόλφου Χίτλερ.

  "Πάνω από το 75% των πολιτών είναι υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ", είπε ο κ. Βενιζέλος, προτείνοντας ότι ο τρόπος που η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον της είναι με συνασπισμούς φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.

  "Προσπαθούμε να πείσουμε τους Έλληνες ότι ο δρόμος που ακολουθούμε είναι δύσκολος αλλά ασφαλής", τόνισε, "Είμαι ειλικρινής και ασκώ αυτοκριτική, αλλά προσπαθω να εξηγήσω ότι όσα κάναμε είναι για να προστατεύσουμε και όχι να βλάψουμε τους Έλληνες πολίτες".

  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι "δεν δίνουμε παλαιοκομματικές υποσχέσεις". "Υποσχόμαστε ένα συνολικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση σε τρία χρόνια αντί για δύο. Δεν έχουμε ακόμα συμφωνήσει με τους δανειστές, όμως πιστεύουμε πως θα το δεχθούν", τόνισε.

  Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν έχουν νόημα οι συζητήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών:

  "Ο αριθμός των αναποφάσιστων είναι τόσο μεγάλος που η οποιαδήποτε συζήτηση για τα αποτελέσματα δεν έχει νόημα. Οι εκλογές θα κριθούν τις τελευταίες τρεις ημέρες. Oι Έλληνες έχουν πληγωθεί, αλλά είναι σοφοί".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα