• ΠΑΣΟΚ: Αγρότες σε απόγνωση

  5:07 μμ, Τετάρτη 05 Αυγ 2015 5:07 μμ, Τετάρτη 05 Αυγ 2015

  Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία της κυβέρνησης επιφυλάσσει την χειρότερη φοροεισπρακτική λαίλαπα στους αγρότες. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

  “Η σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο ΥΠΑΠΕΝ φέρνει πάλι στην επικαιρότητα την «άψογη συνεργασία» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην αποδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα.

  Γιατί μέσα σε έξι μήνες έχουν αφήσει τους Παραγωγούς, τους Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών, τους μεταποιητές και τους εξαγωγείς χωρίς χρηματοδότηση για να κάνουν το παραγωγικό και αναπτυξιακό τους έργο. Ταυτόχρονα έχει σταματήσει τις πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων με αποτέλεσμα οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι Αλιείς να βρίσκονται σε απόγνωση στην πιο κρίσιμη περίοδο.

  Γιατί στην συμφωνία που διαπραγματεύεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιφυλάσσει την χειρότερη φοροεισπρακτική λαίλαπα στους αγρότες από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία. Ότι έμεινε έξω από τα προηγούμενα μνημόνια για την προστασία του παραγωγικού πρωτογενούς τομέα, το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα φέρνει με πρόταση και υπογραφή του κ. Τσίπρα, εξαφανίζοντας τους μικρούς και τους μεσαίους παραγωγούς.

  Για να κρυφτεί αυτή η «κακή τύχη» από το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους αγρότες, ο Πρωθυπουργός «ανέγνωσε» το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 ύψους 6 δις ευρώ, που είναι αποτέλεσμα επίπονης και επιτυχημένης διαπραγμάτευσης υπουργών του ΠΑΣΟΚ, οι λεπτομέρειες του οποίου έχουν ανακοινωθεί πολλές φορές από τον Ιούλιο του 2014 που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Προς τι λοιπόν ο αποπροσανατολισμός των αγροτών από τον Πρωθυπουργό;

  Αλήθεια πώς θα επενδύσουν οι αγρότες χωρίς τραπεζική ρευστότητα, πώς θα χρηματοδοτηθούν οι νέοι αγρότες όταν όλα τα αποθεματικά έχουν δεσμευθεί;

  Αντί να μας παραθέτει τι θα κάνει στο μακρινό μέλλον, να μας πει τι θα κάνει τώρα για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ όπου υπάρχει μεγάλη αγωνία από τους αγρότες σχετικά με τις φθινοπωρινές ενισχύσεις 2 δις ευρώ που λάμβαναν τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς.

  Αντίθετα με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που ο κ Τσίπρας διάβασε όσα έκαναν οι προηγούμενοι, δε βρήκε λέξη να πει για το πρόγραμμα Γιούνκερ στο οποίο το τέως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε προωθήσει έργα νευραλγικής σημασίας όπως π.χ αρδευτικά έργα συνολικού ύψους 680 εκ € ήδη από τις 14/12/2014.

  Είναι γνωστό ότι το πακέτο Γιούνκερ υλοποιείται ήδη σε 10 Κράτη Μέλη αποκλειστικά με τη μέθοδο ΣΔΙΤ κάτι που φέρνει αλλεργία σε όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως γι’ αυτό κ ο κ. Τσίπρας το παρέλειψε όπως έπραξε και με την πρωτοφανή πράξη τριπλασιασμού των εισφορών στον ΟΓΑ για την οποία δεν ακούσαμε τίποτα.

  Από την σημερινή παρουσία του κ. Τσίπρα στο ΥΠΑΠΕΝ ένα είναι σίγουρο: οι μεν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα πληρώσουν αυξημένους φόρους, οι δε μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και μικρο- επαγγελματίες θα πληρώσουν πολύ αυξημένους φόρους, ενώ και οι μεν και οι δε, θα πληρώσουν τριπλάσιες εισφορές ΟΓΑ. Αυτό γιατί κάθε φορά που η κυβέρνηση βάζει σε προτεραιότητα αίτημα κοινωνικής ή παραγωγικής ομάδας για καλύτερη συμφωνία, είναι βέβαιο ότι θα τα κάνει χειρότερα”.

  Διαβάστε επίσης:

  Χαμογελαστός ο Αλέξης Τσίπρας – ΦΩΤΟ

  Τσίπρας: Η κυβέρνηση διεκδικεί φορολογία για τους αγρότες με ΦΠΑ 13% - ΒΙΝΤΕΟ

  Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα