• «Κατώτερα των περιστάσεων»

  7:39 πμ, Τετάρτη 11 Απρ 2012 7:39 πμ, Τετάρτη 11 Απρ 2012

  Τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου αναμένουν Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να μάθουν αν θα συμπεριληφθούν τελικά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και δη, στη Β’ Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής, όπως αντίστοιχα επιθυμούν.

  Και αυτό όμως δεν είναι βέβαιο, καθώς στη συνεδρίαση που πραγματοποιείται στις τέσσερις το απόγευμα στο ξενοδοχείο Κάραβελ, είναι πολύ πιθανό πέραν του ψηφοδελτίου Επικρατείας που ούτως ή άλλως δεν θα παρουσιαστεί, το ίδιο να συμβεί με τις λίστες των μεγάλων περιφερειών. Σε κάθε περίπτωση, θα παραμείνουν κάποιες θέσεις κενές, προκειμένου να υπάρξει το στοιχείο του αιφνιδιασμού στην πορεία προς τις εκλογές.

  Καλά γνωρίζοντες στην Ιπποκράτους πάντως, χαρακτηρίζουν τα ψηφοδέλτια ως «κατώτερα των περιστάσεων», με την πλειοψηφία των θέσεων να καλύπτονται από τους νυν βουλευτές του κόμματος, αν εξαιρέσει ασφαλώς κανείς όσους έχουν ήδη δηλώσει ότι αποχωρούν από την μάχη.

  Της αρχικής του απόφασης να πολιτευθεί στην περιφέρεια Αττικής, έχει υπαναχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, που αφήνοντας το πεδίο στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και φέρεται να αμφιταλαντεύεται μεταξύ της Αχαΐας, της Α’ και της Β’ Αθηνών. Στην τελευταία επιθυμεί να πολιτευτεί και ο Γιάννης Ραγκούσης, οι σχέσεις του οποίου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πάντως, βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους, με αποτέλεσμα ως αργά χθες το βράδυ κανείς να μην μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συμπεριληφθεί στο εν λόγω ψηφοδέλτιο, αν θα του ζητηθεί να κατέβει στις Κυκλάδες ή αν θα «κοπεί» εντελώς από τις «πράσινες» λίστες.

  Κατά τα λοιπά, το χρίσμα για τη Β’ Αθήνας φέρονται να έχουν λάβει ακόμα ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας Γιώργος Κατριβάνος και η μέχρι πρότινος ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης Αθηνά Δρέττα, ενώ τα πράγματα για τους νυν βουλευτές δυσκολεύουν με την «μετακίνηση» στην εν λόγω περιφέρεια του Αρκά Δημήτρη Ρέππα. Την υποψηφιότητα της κόρης του «δασκάλου» του Δημήτρη Τσάτσου, Άννας Παπαδημητρίου φέρεται να επιθυμεί για την Α’ Αθήνας ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην ίδια περιφέρεια, νέες είσοδοι θεωρούνται - όπως πρώτο έγραψε το Real.gr - ο Θανάσης Χειμωνάς και ο Γιάννης Μητσός.

  Στην Α’ Πειραιά, πέραν από τους νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, βέβαιη θεωρείται η κάθοδος του πρώην δημάρχου Μεθάνων Χρήστου Πάλλη και του γνωστού δικηγόρου Βασίλη Κατσαφάδου, ενώ στην Α’ Θεσσαλονίκης θα πολιτευθεί ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρήστος Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Συκεών Αντώνης Σαουλίδης.

  Βέβαιη θεωρείται ακόμα η επιστροφή στα «πράσινα» ψηφοδέλτια του πρώην υπουργού Χρίστου Βερελή, που θα κατέβει στην Αιτωλοακαρνανία μαζί με τον στενό συνεργάτη του Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ενώ στην Δράμα θα δοκιμάσει την τύχη του ο πρώην νομάρχης Λάζαρος Ζουρνατζής.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα