• Πρωτοκλασάτες απουσίες...

  5:21 μμ, Δευτέρα 09 Απρ 2012 5:21 μμ, Δευτέρα 09 Απρ 2012

  Tις 86 έφτασαν οι απουσίες βουλευτών από την διαδικασία της ψηφοφορίας για την τροπολογία σχετικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

  Η τροπολογία ψηφίστηκε στη Βουλή, με τρία "όχι" από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και σημαντικές απουσίες από την πλευρά τη ΝΔ.

  Αναλυτικά, ψήφισαν 214 βουλευτές, "ναι" ψήφισαν 155 βουλευτές, "όχι" ψήφισαν 56 βουλευτές και "παρών" ψήφισαν 3 βουλευτές.

  Από το ΠΑΣΟΚ, "όχι" ψήφισαν η Άννα Νταλάρα, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και η Όλγα Ρενταρή - Τέντε.

  Με δήλωσή του ο κ. Χαραλαμπόπουλος επισημαίνει ότι "δεν έχει κανένα επιχείρημα για να υπερψηφίσει τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των κομμάτων", την ώρα που χιλιάδες Έλληνες αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

  Σε ότι αφορά τις απουσίες, αίσθηση προκάλεσε εκείνη του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος είχε προαναγγείλει ότι δεν θα δώσει το παρών στην ψηφοφορία επειδή διαφωνεί με την τροπολογία. Από την τροπολογία απουσίαζαν επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και η Βάσω Παπανδρέου.

  Στη ΝΔ, δεν υπήρξε βουλευτής που να μην κινήθηκε στην κομματική γραμμή, αφού όλοι ψήφισαν "ναι", όμως σημαντικές χαρακτηρίζονται οι απουσίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, οι οποίοι επίσης είχαν προαναγγείλει ότι δεν σκοπεύουν να υπερψηφίσουν τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Απών ήταν και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

  Οι βουλευτές του ΚΚΕ, αν και στην πλειοψηφία τους απουσίαζαν, ψήφισαν "παρών", ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑΟΣ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς ψήφισαν "όχι".

  Με τη συγκεκριμένη τροπολογία θα δοθούν 30 εκ. ευρώ, που είναι η τελευταία δόση του 2011 και οι δύοπρώτες δόσεις του 2012 που δικαιούνται τα κόμματα ως τακτική χρηματοδότηση. Σημειώνεται, ότι τα νεοσύστατα κόμματα δεν δικαιούνται να λάβουν ποσοστό από την χρηματοδότηση.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα