• "Πόλεμος" ανακοινώσεων Βαξεβάνη - ΣΥΡΙΖΑ

  5:11 μμ, Παρασκευή 15 Μάι 2015 5:11 μμ, Παρασκευή 15 Μάι 2015

  "Πόλεμος" ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, με αφορμή ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην ιστοσελίδα το "Κουτί της Πανδώρας", υπό τον τίτλο "έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Μπαλτάκο;"

  "Σοβαρό θέμα φαίνεται πως δημιουργείται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν αφορά πολιτικές διαφωνίες και τη διαχείριση της κρίσης, αλλά τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χρήστο Μαντά.

  Ο βουλευτής, ο οποίος έχει οριστεί για να υποβοηθά το Κοινοβουλευτικό έργο, εμφανίζεται από τους συναδέλφους του να ξεπερνά το ρόλο που του αποδίδει ο κανονισμός της Βουλής και να εμφανίζεται ως λογοκριτής των βουλευτών. Ήδη ο βουλευτής των Ιωαννίνων αποκαλείται από πολλούς ως "αυτός που ζήλεψε το ρόλο Μπαλτάκου και θέλει να γίνει ο Μπαλτάκος της Αριστεράς".

  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν ευθέως τον Χρήστο Μαντά πως παρεμβαίνει στο Κοινοβουλευτικό έργο και έχει αποδώσει στο ρόλο του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον εαυτό του, εξουσίες που δεν έχει στο Κοινοβούλιο ούτε ο πρωθυπουργός" ανέφερε μεταξύ άλλων το άρθρο.

  Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

  Για "προσωπική αήθη επίθεση"¨κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

  "Εκφράζουμε την έκπληξή μας για το ύφος και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, υπό τον τίτλο «έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Μπαλτάκο;» στην ιστοσελίδα το «Κουτί της Πανδώρας».

  Ο συντάκτης καταφεύγει σε κρίσεις για τη λειτουργία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σε προσωπική αήθη επίθεση εναντίον του γραμματέα της ΚΟ Χρήστου Μαντά, χωρίς να τηρήσει στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, χωρίς να επιχειρήσει να διασταυρώσει τις «πληροφορίες του» και να δώσει δυνατότητα απάντησης.

  Το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει απολύτως τον κανονισμό λειτουργίας, όπως έχει εγκριθεί από την ΚΕ και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ"¨

  Η απάντηση του Βαξεβάνη στον ΣΥΡΙΖΑ

  Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πριν από λίγο ο Κώστας Βαξεβάνης, μέσω της ιστοσελίδας του

  "Η πραγματική έκπληξη προέρχεται από τη διαπίστωση ότι το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη δημοσιογραφία πραγματική δημοσιογραφία μόνο όταν δεν εκφέρει κρίσεις που δεν της αρέσουν. Επειδή λοιπόν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αλλά για αυτά δε μιλά το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, να τα επαναλάβουμε:

  1. Δεν πρόκειται για άρθρο αλλά για ρεπορτάζ που πληροφορίες του προέρχονται από τo ΣΥΡΙΖΑ.

  2. Οι πληροφορίες αυτές είναι διασταυρωμένες και φέρουν τον κο. Μαντά να προσπαθεί να αποτρέψει την κατάθεση συγκεκριμένης Ερώτησης στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ερώτηση ωστόσο κατατέθηκε μετά την απόφαση των βουλευτών να μη συμμορφωθούν “προς τας υποδείξεις”.

  3. Η απόφαση του Προεδρείου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στους χαρακτηρισμούς περί αήθους επίθεσης, δεν ξέρω ποια ηθική διάσταση έχει όταν απευθύνονται σε ένα Μέσο όπως το koutipandoras.gr και σε εμένα προσωπικά.

  4. Η ελεύθερη λειτουργία του Κοινοβουλίου κι ο σεβασμός της Δημοκρατίας είναι για εμάς το ζητούμενο και φαντάζομαι πως δεν υιοθετούνται από το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήματα που μου μεταφέρθηκαν τηλεφωνικά ότι “υπήρχε απλώς μια συζήτηση για την υπό κατάθεση ερώτηση γιατί υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα”. Ως τώρα είχα την πεποίθηση ότι το ζητούμενο για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η Δημοκρατία κι η Αριστερά κι όχι τα συμφέροντα.

  5. Υπάρχει σοβαρό θέμα στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του γραμματέα της κι αυτό είναι που μεταφέρθηκε αυτούσιο στο ρεπορτάζ. Ή το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξέρει, οπότε είναι σοβαρό θέμα, ή το ξέρει και ψεύδεται κι αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό.

  Ο ρόλος του δημοσιογράφου πρέπει να παραμένει ο έλεγχος της εξουσίας κι όχι κάποιας εξουσίας ειδικά όταν γίνεται αυθαίρετη.

  Κώστας Βαξεβάνης"

  Διαβάστε επίσης

  Θεοδωράκης: Η σκληρή διαπραγμάτευση γίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

  Ο Δραγασάκης ζητά συλλογική απόφαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα