• Βενιζέλος: Τρίτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει εθνική εγγύηση

  9:39 μμ, Τρίτη 13 Ιάν 2015 9:39 μμ, Τρίτη 13 Ιάν 2015

  Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Χαλκίδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε σειρά από διλήμματα στους πολίτες κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι προσπαθεί να εκφοβίσει το εκλογικό σώμα και το ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να επιβάλει έναν εφησυχασμό. Ο ίδιος πάντως δεν παρέλειψε να απευθύνει και κατηγορίες για υπονομευτές και διασπαστές, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα για προσελεύσεις μετά τις εκλογές.

  «Έφτασε η ώρα της αλήθειας, έφτασε η ώρα που όλα εξοφλούνται άμα τη εμφανίσει» διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας: «Εμείς την Κυριακή 25 Ιανουαρίου όταν θα πάνε οι πολίτες να ψηφίσουν θα έχουμε στην κάλπη αφήσει την Ελλάδα ακέραιη, με τις τράπεζες να υπάρχουν και να λειτουργούν, με την οικονομία σε κίνηση και σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Θα αφήσουμε στην κάλπη την Ελλάδα να έχει το ΕΣΠΑ έτοιμο. Θα έχουμε αφήσει τη διαπραγμάτευση ένα βήμα πριν τη συμφωνία. Θα αφήσουμε την ΕΚΤ να είναι έτοιμη να προστατεύσει τις καταθέσεις των Ελλήνων. Θα έχουμε αφήσει τη χώρα ακέραιη χωρίς κρίσεις στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, παρά τις τεράστιες πιέσεις που υπάρχουν και στο Κυπριακό και στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Ο λαός ελεύθερα, κυρίαρχα, με αξιοπρέπεια θα κρίνει στις 25 Γενάρη πως θα πορευτεί η χώρα από τις 26 και μετά, ποια κυβέρνηση θα πορευτεί, ποια πολιτική θα ακολουθήσει".

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερες αναφορές στις τελευταίες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη σχέση της αυτοδυναμίας με την εφαρμογή του προγράμματος που έχει εξαγγείλει και τόνισε: "Ξέρετε ότι από την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται" ενώ ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα "γιατί θα πρέπει να υπάρχει εθνική εγγύηση, εθνική στρατηγική και πρέπει η χώρα να πάει προς τα μπρος, να κάνει το ένα βήμα που απομένει προς τα μπρος και όχι πολλά βήματα προς τα πίσω, ανεξέλεγκτα και με κινδύνους".

  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μηνύματα τα οποία έρχονται από το εξωτερικό τονίζοντας ότι «κανείς απ' έξω δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος δρόμο. Μπορεί να κάνουμε εμείς λάθη πολιτικά ή ακόμη και λάθη διαχείρισης...» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι «ντρέπομαι και ενοχλούμαι όταν κουνάνε το δάκτυλο ξένοι παράγοντες στον ελληνικό λαό και του λένε πρόσεξε μην ψηφίσεις ριζοσπαστικά γιατί θα καταστραφεί η χώρα. Τώρα είδα πως κουνούσε το χέρι ένας από την Ισπανία ο οποίος έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον ελληνικό λαό και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούν την Μέρκελ στη χώρα μας. Όχι τέτοιες προσβολές στην εθνική κυριαρχία, το φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά ο Βενιζέλος.

  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε λόγο για υπονομευτές και διασπαστές τονίζοντας ότι «κάποιοι υπονομεύουν ανοιχτά την παράταξη και λυπάμαι όταν βλέπω σχόλια ότι μπορεί ο αντικειμενικός σκοπός να είναι να πάρουμε ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσουμε τη ΝΔ. Κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται από τις έρευνες....» είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας πως «η μόνη κρίσιμη και συγχρόνως χρήσιμη ψήφος είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ» ενώ συνέχισε λέγοντας πως «δεν τους περιμένουμε πίσω μετά τις εκλογές. Τους περιμένουμε μαζί μας σ' αυτές τις εκλογές».

  Αναγνώρισε το βαρύ φορτίο που πήρε στις πλάτες του το ΠΑΣΟΚ και διαπίστωσε ακόμη ότι οι πολίτες έχουν χαθεί, «μέσα στις συκοφαντίες, τα ψέματα, τη συνωμοσιολογία» για να καταλήξει λέγοντας ότι «τώρα τελείωσαν τα ψέματα, ήρθε η ώρα της αλήθειας. Η ώρα της αλήθειας εμφανίζει ένα δίλημμα. Από τη μια έχουμε τον εκφοβισμό της Ν.Δ. ότι δηλαδή εάν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφονται όλα στη χώρα και από την άλλη έχουμε τον πονηρό εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι μας περιμένει η Ευρώπη, δεν έχει αντιρρήσεις να κάνουμε μονομερείς κινήσεις, να μη συμμορφωθούμε στις συγκεκριμένες δεσμεύσεις, να στείλουμε μηνύματα ανατροπής ακόμη και στην κυρία Μέρκελ...»

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαπίστωσε ότι «η τεχνητή πόλωση δεν οδηγεί πουθενά», τονίζοντας συγχρόνως ότι αυτή η πόλωση δεν έχει καμία σχέση με την παλιά πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

  «Τώρα είναι δύσκολα, είναι περίπλοκα, έχει πολύ μεγάλη σημασία να προστατεύσουμε αυτό που καταφέραμε όλοι εμείς με χίλιους κόπους και βάσανα για να πατάμε πάνω σ' αυτό στέρεα, να κάνουμε το ένα βήμα που απομένει για την ολοκλήρωση του προγράμματος προκειμένου να ανοίξουμε τη νέα σελίδα που λέγεται προληπτική πιστωτική γραμμή αλλά στην πραγματικότητα είναι η επάνοδος της Ελλάδας ως ισότιμη κυρίαρχη χώρα στην ευρωζώνη...» είπε χαρακτηριτικά.

  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πορεία του ΠΑΣΟΚ. στη μεταπολίτευση αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν και λάθη, όμως αναφέρθηκε στις κορυφαίες στιγμές του μέχρι τη στιγμή που «κληθήκαμε εμείς να βγάλουμε τα καστανά από τη φωτιά», όπως είπε σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης.

  Ο ίδιος προσδιόρισε ότι η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ. σε τρίτη δύναμη έχει ιδιαίτερη σημασία «αφού αποτελεί τον καταλύτη των εξελίξεων και τον εγγυητή για να προστατευθεί η κατεύθυνση της πορείας της χώρας για την ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής» συμπληρώνοντας ότι «αν θέλουν τη συμμετοχή μας ακόμη και την προσωπική μου συμμετοχή, την εμπειρία και γνώση μας για τη συνέχεια πρέπει να κάνουν την επιλογή τους».

  Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τις δημοσκοπήσεις είπε «να μιλήσουμε πιο καθαρά στον κόσμο. Οι δημοσκοπήσεις επιμένουν να δίνουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία. Στην περίπτωση αυτή ο καθένας πρέπει να καταλαβαίνει ότι χρειάζεται ένα αντίβαρο. Χρειάζεται ένας εγγυητής που να μπορεί να προστατεύσει την καθαρή ευρωπαϊκή ασφαλή πορεία της χώρας και αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η Δημοκρατική Παράταξη...».

  Διαβάστε επίσης

  Βενιζέλος: Ούτε άγαρμπος εκφοβισμός, ούτε κουτοπόνηρος εφησυχασμός

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα