• Λαφαζάνης: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για εθνική αναγέννηση

  2:10 μμ, Σαββατο 10 Ιάν 2015 2:10 μμ, Σαββατο 10 Ιάν 2015

  Η εθνική ανεξαρτησία μαζί με την εκπαιδευτική και πολιτιστική αναγέννηση της χώρας συνιστούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για μια διέξοδο από την κρίση και τη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού παραδείγματος με ευρεία ελκυστικότητα, τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, με δήλωσή του στο omegapress.gr για τη σημασία αυτών των εκλογών.

  Ο κ. Λαφαζάνης εκφράζει την αισιοδοξία, αλλά και την πεποίθησή του ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα ανθίσει μια μεγάλη ελπίδα και ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό πρότυπο αποδοτικότητας και αλληλεγγύης, με ευρύτερες ευρωπαικές και διεθνείς συνέπειες.

  Η δήλωση του Π. Λαφαζάνη έχει, ως εξής: «"Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για εθνική αναγέννηση". Έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία μιας από τις πλέον κρίσιμες, ίσως τις κρισιμότερες, εκλογές στον τόπο μας, αν εξαιρέσουμε εκείνες που ακολούθησαν μετά τον πόλεμο και σφράγισαν αρνητικά την εξέλιξη της χώρας.

  Μια νίκη της Αριστεράς στις αρχές του 2015 στην Ελλάδα θα σηματοδοτήσει όχι μόνο μια νέα αρχή για τη χώρα, αλλά ίσως και για όλη την περιοχή μας και την Ευρώπη.

  Αν, παρά την κινδυνολογία, τις ωμές παρεμβάσεις και τη διασπορά του φόβου, η Αριστερά επικρατήσει και κατορθώσει να ανοίξει και να σταθεροποιήσει, έστω μέσα από μύριες δυσκολίες, ένα καινούριο δρόμο προοδευτικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης, τότε μια μεγάλη ελπίδα θα έχει γεννηθεί και ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό πρότυπο αποδοτικότητας και αλληλεγγύης, με ευρύτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς συνέπειες, θα έχει ανθίσει.

  Το πρώτο που θα πρέπει να κατοχυρώσει μια αριστερή κυβέρνηση είναι η εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, η οποία, με την Αριστερά στο προσκήνιο, θα απαλλαγεί για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους από κάθε μορφής ιμπεριαλιστικά δεσμά.

  Η εθνική ανεξαρτησία μαζί με την εκπαιδευτική και πολιτιστική αναγέννηση της χώρας συνιστούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για μια διέξοδο από την κρίση και τη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού παραδείγματος με ευρεία ελκυστικότητα.

  Η Ελλάδα μπορεί να γίνει αφετηρία ενός ντόμινο ανατροπής στην Ευρώπη και επομένως η χώρα αναφορά, για να αποκτήσει ξανά άλλο νόημα και αξία η ευρωπαϊκή υπόθεση και να βρει ένα νέο αναζωογονητικό βηματισμό η Μεσόγειος, η Βαλκανική και η ασιατική συνορεύουσα ζώνη.

  Στην Ελλάδα, με τις εκλογές της 25ης Γενάρη, κρίνονται πολύ περισσότερα από την προσπάθεια να ξεφύγει η πατρίδα μας από την παρακμή και τη διάλυση.

  Οφείλουμε όμως και όλοι εμείς σε αυτήν τη χώρα να σκεφτούμε πολύ πιο διαφορετικά και να δράσουμε πολύ πιο τολμηρά και αποφασιστικά απ’ ότι κάναμε τις τελευταίες δεκαετίες».

  Πηγή: omegapress.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα