• Κουτσούμπας: "Είναι ανάγκη να ανατραπεί ο νέος διπολισμός"

  12:25 πμ, Δευτέρα 14 Οκτ 2013 12:25 πμ, Δευτέρα 14 Οκτ 2013

  Κουτσούμπας: "Είναι ανάγκη να ανατραπεί ο νέος διπολισμός"

  Kάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ και για στήριξη της λαϊκής συμμαχίας απηύθυνε σε πολιτική ομιλία από την Αλεξανδρούπολη ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, επαναλαμβάνοντας πως ο πραγματικός αντίπαλος είναι η εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.

  Είναι ανάγκη να ανατραπεί το σκηνικό της αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης και του νέου διπολισμού που προσπαθούν να διαμορφώσουν, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας πως, σε καμία περίπτωση, δεν μπορούν τα επιλύσουν τα οξυμένα προβλήματα, όπως η ανεργία που στους νέους αγγίζει το 60%.

  Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως είπε, «η κριτική του στην κυβέρνηση γίνεται από την ίδια αφετηρία. Όταν μιλάνε για ανάκαμψη, εννοούν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Την καπιταλιστική ανάπτυξη, τις καπιταλιστικές επενδύσεις», για να προσθέσει πως «Εάν η ΝΔ μιλάει ξεκάθαρα για ιδιωτικοποιήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ για συμπράξεις του - ούτως ή άλλως εμπορευματοποιημένου δημοσίου τομέα - με ιδιώτες η ουσία δεν αλλάζει. Και ποια είναι η ουσία; Ότι οι επενδύσεις γίνονται για το κέρδος και αυτό το κέρδος βγαίνει μέσα από το ξεζούμισμα του λαού».

  Σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως οι εξελίξεις δεν πρέπει να βάλουν στην άκρη ούτε για λίγο τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες και δεν πρέπει να κρύψουν «κάτω απ το χαλί» τα προβλήματα, τις δυσκολίες για την καθημερινή επιβίωση. Κυρίως, όμως, - είπε - «δεν πρέπει να μεταθέσουν για αργότερα τη συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει. Ίσα ίσα ο αγώνας για την αντιμετώπιση, την απομόνωση, το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής, είναι ενταγμένος στον αγώνα, για να πάρει ο λαός μας σήμερα ανάσες επιβίωσης, αλλά, την ίδια στιγμή, να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές».

  Ο Γραμματέας του ΚΚΕ, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, τόνισε ότι επιχειρεί να καλλιεργεί προσδοκίες πως η χώρα περνάει σε ρυθμούς ανάπτυξης, αποκρύπτοντας, όμως πως αυτού του είδους «η ανάπτυξη θα ‘ρθει να πατήσει πάνω στα γερά θεμέλια ενός στέρεου αντεργατικού οικοδομήματος, που γκρέμισε εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα».

  Εδώ στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη, επεσήμανε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, αποδεικνύεται πως αυτός ο δρόμος ανάπτυξης είναι στρωμένος με κέρδη και προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο με ανεργία, φτώχεια για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, γιατί αυτή η περιοχή βρίσκεται σε μία από τις τελευταίες θέσεις των Περιφερειών της Ευρωζώνης με βάση τους δείκτες ανάπτυξης και το ΑΕΠ.

  Ταυτόχρονα, ο κ. Κουτσούμπας εμφανίσθηκε κατηγορηματικός, σε ό,τι αφορά την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη, λέγοντας ότι ισοδυναμεί με κλοπή ενός ιδιαίτερα πολύτιμου και μη ανανεώσιμου πόρου στρατηγικής σημασίας, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί μελλοντικά προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.

  Η Αλεξανδρούπολη ήταν το απόγευμα ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε την Ξάνθη και μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση, ενώ είχε επαφές με τα διοικητικά συμβούλια των εργατικών σωματείων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα