• Μητρόπουλος:Θυσία στον Μινώταυρο του Μνημονίου

  3:14 μμ, Παρασκευή 13 Σεπ 2013 3:14 μμ, Παρασκευή 13 Σεπ 2013

  Μητρόπουλος:Θυσία στον Μινώταυρο του Μνημονίου

  "12.500 Έλληνες και Ελληνίδες θυσία στον Μινώταυρο του Μνημονίου". Αυτό δηλώνει ο Αλέξης Μητρόπουλος, αναφορικά με τα ποσοστά της ανεργίας στη χώρα μας.

  "Με την ανεργία στο πρωτάκουστο για χώρα της Ευρώπης 27,9%, δανειστές και τροϊκανή κυβέρνηση συνεχίζουν χωρίς σταματημό την καταστροφή της χώρας. Πυροβολούν χωρίς έλεος τον «εχθρό» ελληνικό λαό. Ακρωτηριάζουν το κράτος. Διαλύουν τη Δημόσια Διοίκηση. Καταργούν τις Κοινωνικές Υπηρεσίες. Απαξιώνουν Υγεία και Παιδεία.

  Προετοιμάζουν το κραχ των Ασφαλιστικών Ταμείων με μεγάλες μειώσεις των συντάξεων σε πρώτο στάδιο και τη χορήγηση μόνο της βασικής σύνταξης από 1-1-2015 σύμφωνα με τον σκληρό μνημονιακό νόμο (άρθρο 37 ν. 3863/2010)", τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

  "Σήμερα …κληρώνει για τους «μελλοθάνατους» του Δημοσίου. Τρόικα και κυβέρνηση, χωρίς τύψεις και ενδοιασμούς, τους πετούν στα τάρταρα της ανεργίας και της ανέχειας. Μετά τη λήξη της οκτάμηνης διαθεσιμότητας, τους περιμένει η σίγουρη απόλυση (άρθρο 90 ν. 4172/2013). Πολλοί απ’ αυτούς δεν θα μπορέσουν ποτέ να φτάσουν στην πολυπόθητη σύνταξη", επισημαίνει ο κ. Μητρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι "ο Μινώταυρος του Μνημονίου θα τους στερήσει για πάντα αξιοπρέπεια, περηφάνια, όνειρα και τα στοιχειώδη για την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους".

  "Το «πλεόνασμα του αίματος» (Κέυνς) για το οποίο κομπορρημονούν, ενώ το αμφισβητούν ακόμη και οι δικοί τους άνθρωποι σε Ελλάδα και Ευρώπη, απαιτεί ύφεση, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, απολύσεις, συντάξεις πείνας, μισθούς εργασιακής ειλωτείας. Ήρθε η ώρα της ανατροπής. Η μόνη λύση για όλους τους Έλληνες. Σήμερα, στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα και ο λαός μας, δεν δικαιολογείται καμία άλλη στάση", σημειώνει, προσθέτοντας ότι "το τέλος της τυραννίας του Μνημονίου είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων. Υπόθεση ζωής και επιβίωσης για όλους…"

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα