• Τα αρνείται όλα ο Σμπώκος

  12:58 μμ, Παρασκευή 30 Αυγ 2013 12:58 μμ, Παρασκευή 30 Αυγ 2013

  Τα αρνείται όλα ο Σμπώκος

  Αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση του με υπεράκτιες εταιρείες και παράνομες οικονομικές συναλλαγές με τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών, Ιωάννης Σμπώκος, που συνεχίζει για δεύτερη μέρα την απολογία του στην δίκη για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.

  Όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να συνδέεται με εμένα. Ψάξτε οπουδήποτε στον κόσμο: δεν υπάρχει καμία εταιρεία ή λογαριασμός που να συνδέεται με εμένα ή με συγγενείς μου».

  Ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν ήταν αυτός το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται, στα κατασχεθέντα χειρόγραφα του, ο κ. Τσοχατζόπουλος και υποστήριξε ότι ουδέποτε υπήρξε οικονομική διαφορά του με τον πρώην υπουργό.

  - Πρόεδρος: Θέλω να βοηθήσετε τη δικαιοσύνη, δίνοντας επαρκείς εξηγήσεις για αυτά που σας αποδίδονται, γιατί αν δεν δώσετε σημαίνει ότι υπάρχει πέπλο συγκάλυψης.

  - Σμπώκος: Δεν έχω καμία σχέση με καμία από αυτές τις εταιρείες.

  - Πρόεδρος: Υπάρχουν και τα χειρόγραφα σημειώματα. Απευθύνονται, ονομαστικά, σε σας. Είχατε άλλου είδους συναλλαγές; Δεν υπάρχει εξήγηση. Να ζητάω, δηλαδή, εγώ χρήματα από κάποιον και ξαφνικά να λέω δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Μήπως εσείς έχετε καλύτερη μνήμη;

  - Σμπώκος: Δεν είμαι αποδέκτης κανενός από αυτά.

  - Τσοχατζόπουλος: Σας ακούω τόση ώρα. Σας εξήγησα ότι είναι προσωπικά έγγραφα γραμμένα... σε τέσσερις τοίχους. Δεν έχουν πάει σε κανέναν. Επιμένετε να τα παίρνετε τοις μετρητοίς.

  - Σμπώκος: Εγώ για αυτά τα σημειώματα, που μου κατέστρεψαν τη ζωή, έμαθα από τις εφημερίδες. Αυτό το πρόσωπο που αναφέρει δεν είμαι εγώ. Είμαι ο εύκολος στόχος.

  - Πρόεδρος: Υπερασπιζόμενος τον εαυτό σας, υπερασπίζεστε το δημόσιο συμφέρον. Δεν πρέπει να υπάρχει κάτι πειστικό για να βγάλουμε και εμείς την απόφαση; Υπάρχει ένα νέφος. Εσείς είστε οι άμεσοι υπεύθυνοι, από εσάς περιμένουμε απαντήσεις. Δεν σας τρομοκρατώ. Εκφράζω την αγωνία του δικαστηρίου. Όλοι ζητάτε μια δίκαιη δίκη. Πρέπει, όμως, κάποιοι να έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

  - Σμπώκος: Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά, δεν έχω καμία εξήγηση. Από το 2010, οι σχέσεις μας με τον Τσοχατζόπουλο είχαν διαρραγεί, από πράγματα ακατανόητα. Έκοψα κάθε επικοινωνία, γιατί δεν ήθελα να λειτουργήσει το... «κρητικό» μου.

  Όπως ανέφερε ο κ. Σμπώκος, ο ίδιος είναι ισχυρά προβληματισμένος, εξοργισμένος και θυμωμένος, αλλά «δεν θέλω να αδικήσω κανέναν».

  Ο κατηγορούμενος, παρακινούμενος από τον πρόεδρο να «κλείσει» την απολογία του με μαντινάδα, όπως ξεκίνησε, είπε: «Σεισμοί, φωτιές, εξοπλισμοί, είναι όλη η ζωή μου. Δεν θέλω χάρη από εσάς, ζητώ δικαίωση μου».

  Η διαδικασία συνεχίζεται με την απολογία του Κυπρίου δικηγόρου Σπύρου Χατζηνικολάου.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα