• Αντίδραση Tσοχατζόπουλου στην τοποθέτηση του εισαγγελέα

  12:18 μμ, Πέμπτη 20 Ιουν 2013 12:18 μμ, Πέμπτη 20 Ιουν 2013

  Αντίδραση Tσοχατζόπουλου στην τοποθέτηση του εισαγγελέα

  Τη θλίψη του για την ευκολία με την οποία το ελληνικό δημόσιο και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έσπευδε να πληρώνει τις συμβάσεις για τα υποβρύχια χωρίς να έχει υλοποιηθεί κανένα απά τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, εξέφρασε το πρωί ο εισαγγελέας της έδρας Π. Παναγιωτόπουλος: «μου προκαλεί θλίψη ως εισαγγελέα και κυρίως ως Ελλην πολίτη ότι υπάρχει σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων για παροχές, υποδομές κ.λπ. και δεν υλοποιήθηκε καμία. Παρόλα αυτά η ελληνική πολιτεία ασθμαίνουσα έσπευδε να πληρώνει τον οποίο προμηθευτή. Δεν ξέρω αν αφορά αυτό τους κατηγορούμενους, αλλά θέλω να ενδείξω πως δρα διαχρονικά η ελληνική πολιτεία. 300 ζήταγαν , 500 ζήταγαν, τα έπαιρναν από την ασθμαινουσα πολιτεία».

  Άμεση ήταν η αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και του Γιάννη Σμπώκου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το κράτος κάνει μια σειρά ελέγχων πριν δώσει τα χρήματα. Πάντως ο συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος πήρε το λόγο και συμφώνησε με τον εισαγγελέα αφού όπως είπε: «αυτός είναι και ο προβληματισμός του ελληνικού λαού. Αυτά όμως τα αντισταθμιστικά όπως αναγνωρίζει και το δικαστήριο δεν αφορούν την περίοδο Τσοχατζόπουλου, αλλά των επόμενων υπουργών. Οταν όμως η Βουλή ασχολήθηκε με το θέμα τι έκανε; Α, πέρασε όλα αυτά χωρίς να γίνει τίποτα. Και οι μετέπειτα υπουργοί σφυρίζουν αδιάφορα παρά το γεγονός ότι βαρύνονται με την ευθύνη εκτέλεσης των αντισταθμιστικών. Και με χαρτί της Βουλής σφυρίζουν αδιάφορα, δεν βαριέσαι σου λέει. Αυτή είναι η αλήθεια για το ελληνικό κράτος και την εύστοχη παρατήρηση του Εισαγγελέα».

  Την αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε και η παρατήρηση της πολιτικής αγωγής, σύμφωνα με την οποία «η παρατήρηση του εισαγγελέα είναι σωστή διότι τα προβλήματα ξεκίνησαν από την προβληματική διατύπωση των κυρίων συμβάσεων». Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε στον νομικό παραστάτη του Δημοσίου υποστηρίζοντας ότι: «Είναι ψευδές αυτό που λέτε. Δεν έχει ιδέα τι λέει. Το νομικό συμβούλιο του κράτους έδωσε την έγκριση του».

  Η δίκη συνεχίζεται με ανάγνωση εγγράφων, ενώ από το δικαστήριο απουσιάζει και σήμερα η Βίκυ Σταμάτη Τσοχατζοπούλου που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ενώ είναι παρούσα η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα