• Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση «Από θέση ισχύος» του Ένκε Φεζολάρι

  12:54 πμ, Παρασκευή 03 Ιουλ 2020 12:54 πμ, Παρασκευή 03 Ιουλ 2020

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Πρώτος σου πρόδωσα πως ο πολυπράγμων Ένκε Φεζολάρι «μαγειρεύει»για το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών την παράσταση «Από Θέση Ισχύος - Η δύναμη του δημόσιου λόγου»και πρώτος πως σ’ αυτή θα πρωταγωνιστήσουν η άξια Φιλαρέτη Κομνηνού,η χαρισματική Άννα Μάσχα,ο έμπειρος Αλέκος Συσσοβίτης και η καίρια Καλλιόπη Ευαγγελίδου που διευθύνει με αποτελεσματικότητα το εν λόγω ΔΗΠΕΘΕ.

  Τώρα σου έχω και αποκλειστικές φωτογραφίες του θιάσου-τις πρώτες που έγιναν για το promo της φιλόδοξης δουλειάς.

  Πάμε να στα πω όλα...

  Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, , παρουσιάζει για το καλοκαίρι 2020 την παράσταση «Από Θέση Ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις όμορφες Σέρρες 27 & 28 Ιουλίου και στην συνέχεια θα παρουσιαστεί σε επιλεγμένα θέατρα στην Ελλάδα. Η παράσταση «Από θέση ισχύος» σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολάρι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, με την συμμετοχή των εξαίρετων καλλιτεχνών: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Άννα Μάσχα και Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Λόγοι και διαγγέλματα που εκφωνήθηκαν σε κρίσιμες καμπές της Ελληνικής ιστορίας, από ανθρώπους σε θέση ισχύος. Στο επίκεντρο ο δημόσιος χώρος και ο δημόσιος λόγος. Πολίτες και Πολιτικοί μέσα στην ιστορία. Αψιμαχίες, λόγοι που δίχασαν και ένωσαν, που ανέστησαν το ηθικό και κατακεραύνωσαν αντιπάλους. Λόγοι που ενίοτε καθοδηγούν επιμελώς το κοινό αίσθημα και φλερτάρουν με τη δημαγωγία. Ο πολίτης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της ιστορίας. Λόγοι αστικής δημοκρατίας και στρατηγικής ευφυΐας. Ηγέτες με πολιτικές αρετές και Ηθική. Αλαζονικοί και στοργικοί ,συναισθηματικοί ενίοτε και ψυχροί λόγοι που εκφωνήθηκαν στις πιο κρίσιμες καμπές του Αρχαίου Κόσμου. Θρυλικές μάχες μιας ιστορικής πραγματικότητας που μας περικλείει Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, η Σικελική εκστρατεία, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Περικλής, ο Θεμιστοκλής, ο Αλκιβιάδης, παρελαύνουν και εφορμούν, καθοδηγούν και υποδεικνύουν την ατομική ευθύνη στην συλλογική δράση. Φιλοδοξίες και όνειρα, ήρωες και αποστάτες. Η παράσταση με άξονα τους λόγους αυτούς όπως μας παραδοθήκαν από τον Ηρόδοτο, τον Θουκυδίδη, τον Αρριανό κ.α και με την φόρμα της Αρχαίας τραγωδίας γίνεται μια εποποιΐα ιστορικής αναζήτησης στο επίκεντρο της οποίας είναι ο Άνθρωπος-Πολίτης, η αρετή, η συμμετοχή στα κοινά, η ανάγκη για συλλογικότητα. Οι λόγοι των αρχαίων μας δίνουν τις απαντήσεις που αναζητούμε ακόμα και σήμερα, για τον άνθρωπο, τη δημοκρατία, την αρετή, την ελευθερία. Μας προσφέρουν γνώση ακριβή, και ματιά κριτική απέναντι στην ιστορία και τους κύκλους της, για να φτάσουμε στο σήμερα και να αναρωτηθούμε, τι έχει αλλάξει γύρω μας, τι μάθαμε τι ενστερνιστήκαμε και τι όχι.

  Σύλληψη –Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι Δραματουργία-έρευνα – επιλογή κειμένων : Κάτια Σωτηρίου Ενκε Φεζολλάρι Μουσική: Γιώργος Ανδρέου Σκηνικός χώρος-κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης Συγγραφική επιμέλεια : Σοφία Καψούρου Βοηθός Σκηνοθέτη : Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος Φωτογραφίες: Ελπίδα Μουμουλίδου Παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 20΄ λεπτά

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμο Σερρών και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα