• Τις «Φυλές» της Νίνα Ρέιν ετοιμάζει ο Τάκης Τζαμαργιάς για το θέατρο «Σταθμός»

  2:14 μμ, Πέμπτη 13 Σεπ 2018 2:14 μμ, Πέμπτη 13 Σεπ 2018

  Τις «Φυλές» της Νίνα Ρέιν ετοιμάζει ο Τάκης Τζαμαργιάς για το θέατρο «Σταθμός»

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Εδώ Θεσσαλονίκη. Το θεϊκό Duende του Κραουνάκη «πυρπολεί» την πόλη-έγινε το απόλυτο talk of the town έχω να σου πω κι αν δεν το είδες τρέξε σήμερα στην ΕΜΣ για την τελευταία του παράσταση-,στο ΚΘΒΕ επικρατεί καλλιτεχνικός οργασμός με παραστάσεις και πρόβες και μέσα στον... μαραθώνιό μου ,«αλίευσα»και δυνατό αποκλειστικό. Ο πολυσχιδής,ταλαντούχος Τάκης Τζαμαργιάς που «χτυπά» εδώ και με την επανάληψη των έξοχων «Ορφανών» και με τον «Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου» αλλά και με το «Misery» που φέρνει από Αθήνα με Πιττακή –Γεωργακόπουλο «μαγειρεύει» κάτι γερό για το θέατρο «Σταθμός». Σύμφωνα με πηγές μου συζητά θερμά με τον δραστήριο Μάνο Καρατζογιάννη που είναι στο...τιμόνι του εν λόγω θεάτρου, να ανεβάσει εκεί το εξαιρετικό έργο «Φυλές» της Νίνα Ρέιν στο δεύτερο μισό της σεζόν. Συνεργάτιδά του θα έχει την άξια Φρόσω Κορρού-μαζί έκαναν και τα Ορφανά και ετοιμάζουν τώρα τον Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου-ενώ για την απαιτητική διανομή άκουσα τα ονόματα των εξαίρετων Δημήτρη Κουρούμπαλη, Μανώλη Μαυροματάκη, Βαγγελιώς Ανδρεαδάκη κλπ. Θα μάθω κι άλλα και θα επανέλθω δριμύτερος έχω να σου πω.

  ΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΡΙ του δυνατού έργου της Νίνα Ρέιν;Πάμε! Ο νεαρός Μπίλι, εκ γενετής κωφός, μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που τον αντιμετωπίζει ως ισότιμο μέλος. Η αναπηρία του δεν αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινότητά του. Ακούει, μιλάει, επικοινωνεί «κανονικά». Φαίνεται να έχει ενταχθεί απόλυτα στην οικογενειακή «φυλή» και να συμβιώνει ομαλά με τα μέλη της. Τι συμβαίνει όμως όταν συναντά κάποια κοπέλα από τη «φυλή» των κωφών, που τον προσκαλεί να ακολουθήσει τους κανόνες της;

  Η Νίνα Ρέιν, μια νέα δυναμική φωνή του βρετανικού θεάτρου, επεξεργάζεται το ευαίσθητο θέμα της οργανικής αναπηρίας, ισορροπώντας ανάμεσα στο χιούμορ και το δραματικό στοιχείο. Με ανατρεπτική ματιά, χωρίς μελοδραματισμούς, η συγγραφέας διεισδύει στην ψυχοσύνθεση των ηρώων της, φωτίζοντας τραυματικές ενδοοικογενειακές σχέσεις και διαφορετικές εκδοχές μιας βαθύτερης αναπηρίας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα