• Η Φαύστα...ποζάρει στο enikos.gr

  1:09 μμ, Σαββατο 15 Οκτ 2016 1:09 μμ, Σαββατο 15 Οκτ 2016

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ.

  Πρώτος σου αποκάλυψα ότι η εξαιρετική Ελένη Κοκκίδου θα ...μεταμορφωθεί σε Φαύστα με την καθογήση της ικανότατης Μάρθας Φριντζήλα, πρώτος «ανέβασα» αποκλειστικές πόζες απο την υποσχόμενη δουλειά που έρχεται στα τέλη του μήνα και τώρα...μπήκα στις πρόβες και «έκλεψα»μερικές απο τις πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που έγιναν για την προώθηση της παράστασης. Δες, απόλαυσε και λάβε θέση γιατί έρχεται.

  Η ιδιόρρυθμη «τραγωδία» του Μέντη Μποσταντζόγλου, σε μια ευφρόσυνη μουσική προσέγγιση του έργου, ανεβαίνει στο ανακαινισμένο θέατρο Προσκήνιο από τις θεατρικές επιχειρήσεις των Αφων Τάγαρη, στα τέλη Οκτωβρίου 2016, σε σκηνοθεσία της Μάρθας Φριντζήλα. Ζούμε σε μια μαγική εποχή: Ροζ φλαμίνγκο κατακλύζουν το Ναύπλιο, πλαστικές παντούφλες βγαίνουν σε ιερό προσκύνημα, δισεκατομμυριούχοι καναλάρχες κοιμούνται σε ράντζα, παλλόμενα πέη συγκλονίζουν το πανελλήνιο, δημοφιλής τραγουδιστής βραβεύεται για την προσφορά του στο αρχαίο δράμα και φυσικά, το Όχι γίνεται Ναι.

  Η Φαύστα του Μποστ είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την σουρεαλιστική καθημερινότητα που δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Η Φαύστα δεν είναι μία γυναίκα ή ένας ρόλος. Δεν είναι τραγωδία ή κωμωδία. Δεν είναι παρωχημένη ή επίκαιρη. Επιφανειακή ή βαθιά. Είναι η καταγραφή της ελληνικής πραγματικότητας σε μία γλώσσα κακοπαθημένη που τόσο αριστοτεχνικά χειρίζεται και ταλαιπωρεί ο συγγραφέας.

  Ταυτότητα παράστασης

  Συγγραφέας: Μέντης Μποσταντζόγλου “Μποστ”

  Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα 
Σκηνογραφική, ενδυματολογική σύλληψη: Άγγελος Παπαδημητρίου 


  Πρωτότυπη μουσική: Βασίλης Μαντζούκης 
Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης 
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς 
Βοηθοί σκηνοθέτη: Σμαράγδα Κάκκινου, Φένια Τσάμη

  Διανομή

  ΦΑΥΣΤΑ Ελένη Κοκκίδου
ΓΙΑΝΝΗΣ Τάσος Γιαννόπουλος
ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κώστας Μπερικόπουλος


  ΡΙΤΣΑΚΙ Βαγγέλης Χατζηνικολάου

  Κος ΙΑΤΡΟΥ Μενέλαος Χαζαράκης
Κα ΙΑΤΡΟΥ Γιώργος Γιαννακάκος
ΓΙΟΣ Γιώργος Οικονόμου 


  ΦΩΝΗ ΑΓΓΕΛΟΥ Αγγελος Παπαδημητρίου

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα