• Τριπλό «ΟΧΙ»

  9:00 πμ, Τετάρτη 01 Ιουλ 2015 9:00 πμ, Τετάρτη 01 Ιουλ 2015

  Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η εικόνα πολιτικής απροσδιοριστίας είχε φτάσει στο απόγειο της: Πληροφορίες ότι «ζεσταίνονταν οι μηχανές του αεροπλάνου» για μετάβαση Τσίπρα στις Βρυξέλλες, πληροφορίες για διεργασίες και κινήσεις από Βρυξέλλες και Αθήνα για μια «ντε φάκτο» επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, πληροφορίες που ανακατεύονταν με άλλες πληροφορίες για ανατροπές όσον αφορά τον χαρακτήρα (ή ακόμα και την πραγματοποίηση) του δημοψηφίσματος κοκ…

  ***

  Ανεξαρτήτως πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ας δούμε τα μέχρι στιγμής δεδομένα:

  Από τη μια είναι ο Σαμαράς και ο Γιούνκερ. Είναι ο Θεοδωράκης και οι παραπόταμοι του Σόιμπλε. Είναι το ΠΑΣΟΚ και η Λαγκάρντ μετά του Τόμσεν.

  Είναι δηλαδή αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στα μαγκάλια, στην εξαθλίωση, στην αιθαλομίχλη.

  Αυτοί είναι που κρύβονται πίσω από τις ουρές στα ΑΤΜ για να ξεχαστούν και – ακόμα πιο αισχρό – να δικαιωθούν (!) οι ουρές που οι ίδιοι προκάλεσαν, οι ουρές των συσσιτίων, οι ουρές των ανέργων, οι ουρές των παιδιών που υποσιτίζονται, οι ουρές των Ελλήνων που μεταναστεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.

  Όλοι αυτοί, σε συνεργασία με τους απανταχού «συμμάχους», «εταίρους» και «φίλους» μας, από τους Αμερικάνους μέχρι τους Κινέζους, με την ευγένεια που αρμόζει στους δημοκράτες που συναναστρέφονται με κοράκια και οικονομικούς δολοφόνους, μας προτρέπουν:

  Ψηφίστε «ναι».

  Αλλά το «ναι» τους το ξέρουμε. Είναι «ναι» στα εκατομμύρια των φτωχοποιημένων, είναι «ναι» στο 60% της άνεργης νεολαίας, είναι «ναι» στις χιλιάδες αυτοκτονίες, είναι «ναι» στα Μνημόνια!

  Το «ναι» τους το ξέρουμε. Είναι ακριβώς αυτό το «ναι» που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε. Είναι το «ναι» στους τραπεζίτες και στους εργολάβους, είναι το «ναι» στους εγχώριους και ξένους «νταβατζήδες» που επιδεικνύεται από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

  Το «ναι» τους είναι συνώνυμο του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Εκβιάζουν, απειλούν, τρομοκρατούν και με κάθε «δημοκρατικό» μέσο που διαθέτουν καλούν το λαό να υποκλιθεί στους σφαγιαστές του. Καλούν το λαό να κάνει δήλωση εθελοδουλείας και μαζοχισμού.

  Αλλά το «ναι» τους το ξέρουμε. Αυτό είναι το «ναι» τους:

  Από την άλλη μεριά είναι ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Είναι μια κυβέρνηση που το πεντάμηνο της περίφημης διαπραγμάτευσης από το «καταργούμε τα Μνημόνια» έφτασε να βάζει τη δική της υπογραφή κάτω από τα δικά της – τα «47 + 10 σελίδες» - Μνημόνια.

  Ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του μας προτρέπουν στο «όχι». Αλλά τι είδους «όχι» είναι αυτό; Είναι ένα «όχι» που βάζει τέλος στις διαπραγματεύσεις που οδηγούν όχι σε «έντιμους», ούτε καν σε «επώδυνους», αλλά σε επαίσχυντους συμβιβασμούς;

  Το «όχι», όπως το εννοεί και όπως θα το διαχειριστεί η κυβέρνηση του κ,.Τσίπρα, είναι ένα «όχι» σε δυνάστες, σε τοκογλύφους, σε γκάνγκστερ, ή θα αξιοποιηθεί σαν μεταμφιεσμένο «ναι» για να συνεχιστεί ο σφαγιασμός του λαού στα τραπέζια της ίδιας διαπραγμάτευσης με τους ίδιους δυνάστες, με τους ίδιους τοκογλύφους, με τους ίδιους γκάνγκστερ;

  Μα δεν χρειάζεται να κάνουμε κανενός είδους ερμηνεία. Υπάρχουν οι ίδιες οι δηλώσεις, οι ίδιες οι τοποθετήσεις τους. Αρκεί μόνο να τις διαβάσουμε. Αρκεί μόνο να τις ακούσουμε.

  Είπε ο κ.Τσίπρας στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ:

  • «Το δημοψήφισμα είναι η συνέχεια των διαπραγματεύσεων με άλλους όρους».
  • «Κάνουμε δημοψήφισμα για ουσιαστική επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».
  • «Η ελληνική κυβέρνηση είναι στο τραπεζι της διαπραγμάτευσης παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, θα είναι στη διαπραγμάτευση και μετά το δημοψήφισμα».
  • «Θα πάρουμε μια συμφωνία αν τη φέρουν ακόμα και στο παρά 5’».
  • «Θα πληρώσουμε το ΔΝΤ αν μας δώσουν τη συμφωνία που καταθέσαμε».

  Τόσο σαφής ο κ.Τσίπρας. Μόνο που η συμφωνία που «καταθέσαμε», την οποία η κυβέρνηση πάει να την εμφανίσει σαν «όχι» και μάλιστα… «λεβεντοκολοκοτρωνέικο», είναι ένα Μνημόνιο γεμάτο ΕΝΦΙΑ, γεμάτο νέους φόρους, γεμάτο μειώσεις μισθών και συντάξεων, γεμάτο ξεπούλημα.

  Ας πάρουμε και μερικές ηχητικές γεύσεις από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το πώς σκοπεύει να προσφέρει το «όχι» του λαού στον πάγκο του χασάπη – διαπραγματευτή:

  Είπε ο κ.Τσίπρας:

  Είπε ο κ.Βαρουφάκης:

  Είπε ο κ.Κατρούγκαλος:

  Είπε ο κ.Φίλης:

  Είπε ο κ.Φλαμπουράρης

  Δίπλα στα προηγούμενα, ας προσθέσουμε τη χτεσινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που εξήγγειλε με κάθε επισημότητα ότι διαβάζει το δημοψήφισμα ως δέσμευση της κυβέρνησης για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, στην Ευρωζώνη, στην ΕΕ, στις διαπραγματεύσεις.

  Αλλά εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα και εφόσον οι μεν θέλουν να αποσπάσουν το «ναι» μας ως δήλωση εθελοδουλείας, οι δε θέλουν να νοθεύσουν το «όχι» και να το μεταλλάξουν σε «ναι» αλλά με μπόλικη χρυσόσκονη «εθνικοκυριαρχικής» ρητορείας,

  εμείς, ως στήλη και ως άνθρωποι, θα επιμείνουμε – και με το συμπάθιο κιόλας:

  «ΟΧΙ» στην πρόταση – Μνημόνιο της τρόικας, του Σαμαρά, του Θεοδωράκη, του ΠΑΣΟΚ

  «ΟΧΙ» στην πρόταση – Μνημόνιο της κυβέρνησης

  «ΟΧΙ» στην ΕΕ – Αποδέσμευση Τώρα από την αρένα των γκάνγκστερ και των τοκογλύφων.

  email: mpog@enikos.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα