• Το σχόλιο του Γιώργου Τράγκα

  7:39 μμ, Τετάρτη 22 Αυγ 2012 7:39 μμ, Τετάρτη 22 Αυγ 2012

  Διαβάστε τι έγραψε πριν λίγο στο facebook ο Γιώργος Τράγκας, σχετικά με τις «ύβρεις» και τα «ρατσιστικά σχόλια» δέκτης των οποίων γίνεται η χώρα μας, το ομόλογο των 3,2 δισ. ευρώ που πρόσφατα πληρώσαμε στην ΕΚΤ, αλλά και τα κέρδη της Γερμανίας από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Τέλος, για πρώτη φορά, ο Γιώργος Τράγκας θέτει κάποια ερωτήματα…

  Διαβάστε αναλυτικά:

  "Καταιγίδα ύβρεων πάλι και ρατσιστικών σχολίων εναντίον της Ελλάδος. Ενώ ο Σαμαράς ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να ταξιδέψει στο Βερολίνο και στο Παρίσι, βρετανική Independent τον χαρακτηρίζει «επαίτη της Ευρώπης» και αναρωτιέται «γιατί πρέπει οι Ευρωπαίοι να ξαναδώσει χρήματα στους Έλληνες». Το μεγάλο και καυτό ερώτημα, για όλους αυτούς τους πολιτικούς και οικονομολόγους, είναι: Πώς είναι δυνατόν να επιτύχει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και ακολούθως να υπάρξει ανάπτυξη, όταν αυτή η περιοχή και ο πληθυσμός της στον οποίον εφαρμόζεται το πρόγραμμα, δυσφημείται καθημερινά και επί σειρά ετών! Εκτός εάν αυτό βολεύει (και φαίνεται ότι έτσι είναι τα πράγματα), για να ‘’ξεζουμίσουνε’’ τους Έλληνες τις προσεχείς δεκαετίες. Να εισπράξουν μυθώδη ποσά από την τοκογλυφία και στο τέλος να ‘’αρπάξουν’’ τον ορυκτό-υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας, με λεόντειες συμβάσεις. Δηλαδή μας επιφυλάσσουν μία τύχη «προτεκτοράτου» με ζοφερές συνθήκες, τριτοκοσμικής υποσιτιζόμενης χώρας.

  Πριν από μερικά 24ωρα πληρώσαμε ένα ομόλογο 3,2 δισεκατομμύρια στην ΕΚΤ και στο ποσό αυτό οι τόκοι ήταν 900 εκατομμύρια!!!!! Από αυτά τα χρήματα που είναι το αίμα, ο ιδρώτας και η ανέχεια του ελληνικού λαού, το γερμανικό δημόσιο θα εισπράξει τη μερίδα του λέοντος, ως η χώρα που έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ΕΚΤ. Την ίδια ώρα όπως αναφέρουν Γερμανικές- και όχι μόνο- εφημερίδες, η «φίλη μας» Άγκελα Μέρκελ έχει κερδίσει τα τελευταία 3,5 χρόνια 68 δις επειδή η ίδια δανείζεται ( τρόπος του λέγειν) με μηδενικά επιτόκια, και δανείζει με πολύ αλμυρά. Επίσης, επειδή έχει τον έλεγχο της εθνικής μας κυριαρχίας κάνει μπίζνες –μέσω της ύπατης αρμοστείας του κ. Ράιχενμπαχ και του κλιμακίου των Γερμανών που βρίσκεται εντός του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης η κ. Μέρκελ, παίζει το πιο βρώμικο πολιτικό παιχνίδι εναντίον της Ελλάδος, διότι καθημερινά, η προβαλλόμενη από τον γερμανικό τύπο «τιμωρητική διάθεση των Γερμανών» απέναντι στην Αθήνα, ανεβάζει την δημοφιλία της μεταξύ των εκατομμυρίων σωβινιστών Γερμανών και διατηρεί συμπαγή τη κυβέρνηση της. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το ιταμό ύφος του Βεστερβέλε μετά τη συνάντηση του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά και η όψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών που θύμιζε τον….. συγχωρεμένο ιατροδικαστή Καψάσκη μετά από νεκροτομή. Πραγματικά, η εικόνα του Αβραμόπουλου αποκάλυπτε ΤΙ πρόκειται να αντιμετωπίσει ο Σαμαράς στο Βερολίνο και στο Παρίσι. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψε στο twitter ο Μάκης Γιακουμάτος: ‘’Αυτή την εποχή, καλύτερα να είσαι ζητιάνος, παρά τοκογλύφος’’. Πάντως, από το Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διεθνών αναλυτών και των τραπεζών- «άσχημες μέρες» περιμένουν το ευρώ.

  Θέλω για πρώτη φορά να θέσω κάποια ερωτήματα από αυτό το χώρο:

  Αληθεύει ότι μαζί με το υγιές κομμάτι της Αγροτικής, που αγόρασε η Πειραιώς (έναντι 95 εκ), πήρε και το 10% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ που αξίζει περίπου 320 εκατομμύρια ευρώ? Αν δεν κάνω λάθος η μετοχή της ΕΥΔΑΠ είναι στα 3,2 ευρώ….

  Αληθεύει ότι «έχει τελειώσει η διανομή του ΟΠΑΠ» σε δύο μεγαλοεπιχειρηματίες, τον έναν «ειδικό» στις λοταρίες και τον άλλον στα πετρέλαια?

  θα δημοσιοποιηθεί τελικά ΕΠΙΣΗΜΩΣ η έκθεση της Blackrock, ή άλλοι θα αναλάβουν να το κάνουν ανεπίσημα? Όπως μαθαίνω είναι θέμα εβδομάδων, ή μερικών μηνών να …ξεκαθαρίσει το τραπεζικό τοπίο με δύο ακόμη εξαγορές- συγχωνεύσεις…

  Υ.Γ. Τελικά πόσες επιστολές έδωσε ο κ. Ρουμελιώτης στον αρμόδιο εισαγγελέα κ. Πεπόνη? Επιστολές προς Γιώργο Παπανδρέου και άλλους? Προειδοποιητικές για όσα θα έρχονταν? Θα μείνει άραγε για πολύ καιρό ακόμη ακαταδίωκτος ο Γιώργος Παπανδρέου; Θα «πλυθεί» και θα «καθαρίσει» σε κάποια εξεταστική στο Κοινοβούλιο? Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρώτος αρχιτέκτονας της Εθνικής Καταστροφής είναι ο Σημίτης και ο δεύτερος μεγάλος υπεύθυνος είναι ο διάδοχος του στο Πασόκ. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι που κάποια στιγμή, πιστεύω, θα κληθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη, έστω και ως ουσιώδεις μάρτυρες…."

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα