• Ο enikos είδε "Το τάβλι"

  7:24 μμ, Παρασκευή 29 Ιουν 2012 7:24 μμ, Παρασκευή 29 Ιουν 2012

  Δύο ηθοποιοί, μία αυλή 100 ετών και ένα τάβλι... Και όμως είναι αρκετά για να σε ταξιδέψουν, να σε μαγέψουν, να σε "μεταφέρουν" στην Αθήνα που σε όλους μας λείπει, στην όμορφη Αθήνα της δεκαετίας του '50 και του '60 -τότε που τα σπίτια ήταν χαμηλότερα και οι γειτονιές μοσχομύριζαν γαζία και βασιλικό ...

  Μια τέτοια "αίσθηση" που -κυρίως- οι νεότεροι, έχουν "γευτεί" μόνο μέσα από τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, μεταφέρει στο κοινό της η παράσταση "Το τάβλι" που ανεβάζουν ο Νίκος Ορφανός και ο Κωνσταντίνος Κάππας στην "Αυλή".

  Η "Αυλή" εν προκειμένω, είναι μια πραγματική (!) αυλή 100 ετών σε μια γραφική γειτονιά του Ψυρρή, ένα ιδανικό φυσικό σκηνικό, λιτό και νοσταλγικό που έχει μετατραπεί σε θεατρική σκηνή.

  Εκεί, οι ηθοποιοί παίζουν σε απόσταση αναπνοής από το κοινό, στο οποίο δημιουργείται η αίσθηση ότι "αναπνέει" μες στην παράσταση. Στα συν του έργου το κείμενο -του μάστορα της νεοελληνικής δραματουργίας Δημήτρη Κεχαϊδη - και οι εκπληκτικές ερμηνείες.

  Ο enikos παρακολούθησε την παράσταση και μίλησε με τους δύο συμπρωταγωνιστές, τον Νίκο Ορφανό και τον Κωνσταντίνο Κάππα.

  Ακούστε τι μας είπαν:

  Ο Νίκος Ορφανός:

  Ο Κωνσταντίνος Κάππας:

  Δείτε τις φωτογραφίες:

  Η ταυτότητα της παράστασης

  «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη

  Παίζουν : Νίκος Ορφανός (Φώντας), Κώστας Κάππας (Κόλλιας)

  Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός – Κώστας Κάππας.

  Σκηνικά-κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου.

  Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος.

  Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορφανός.

  Η μαγική αυτή "Αυλή" βρίσκεται στην οδό Αριστοφάνους 34Β & Σαρρή.

  Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Τρίτη με Σάββατο στις 9 μ.μ.

  Το τηλέφωνο για τις κρατήσεις είναι 6977449895.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα