• Ιταλία: Πόσο κοστίζει η κρίση

  3:44 μμ, Πέμπτη 25 Οκτ 2012 3:44 μμ, Πέμπτη 25 Οκτ 2012

  Ιταλία: Πόσο κοστίζει η κρίση

  Η οικονομική κρίση θα κοστίσει φέτος 603 ευρώ σε κάθε Ιταλό, σύμφωνα με μια έρευνα που παρουσίασαν το ινστιτούτο κοινωνικών και οικονομικών μελετών «Censis» και η εμπορική ένωση «Confcommercio».

  «Το 2012 σε ό,τι αφορά την εμπορική κίνηση θα είναι η χειρότερη χρονιά από το 1946 μέχρι σήμερα», ανέφεραν δημοσιεύματά των ιταλικών ΜΜΕ για την έρευνα.

  Με βάση τις προβλέψεις για το 2013 από το Censis και την Confcommercio, η μείωση των αγορών θα αγγίξει για κάθε ιταλό τα 806 ευρώ.

  Βάσει της έρευνας το πραγματικό φορολογικό βάρος, αν συνυπολογιστεί και η παραοικονομία, φθάνει στο 55,2% του παραγόμενου εισοδήματος.Τους τελευταίους έξι μήνες το 18% των ιταλικών οικογενειών δεν κατάφερε με τις μηνιαίες απολαβές του να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα του και τις διάφορες φορολογικές υποχρεώσεις.

  «Οι πρώτες αγορές που περικόπτουν οι ιταλοί είναι αυτές των ειδών ένδυσης και ιματισμού, αλλά και οι έξοδοι για την παραδοσιακή πίτσα και τους κινηματογράφους», γράφει σήμερα ο Τύπος.

  Ο πρόεδρος της εμπορικής ένωσης Confcommercio Κάρλο Σαγκάλι ζήτησε από την κυβέρνηση Μόντι να «παγώσει» την προγραμματισμένη αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 22%. «Πρέπει να αποφύγουμε το βραχυκύκλωμα που προκαλούν η οικονομική ύφεση και η αύξηση του ΦΠΑ, διότι κινδυνεύουμε να εξαφανίσουμε κάθε ελπίδα ανάκαμψης και το 2013», τόνισε ο Σαγκάλι.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα