• Τούρκος ιερωμένος σε Ερντογάν: Να ανοίξει η Αγία Σοφία για μουσουλμανική προσευχή

  12:34 πμ, Κυριακή 03 Μάι 2020 12:34 πμ, Κυριακή 03 Μάι 2020

  Τούρκος μουσουλμάνος ιερωμένος υποστηρίζει ότι το πρώτο βήμα στη νέα παγκόσμια τάξη μετά τον κορονοϊό πρέπει να γίνει με προσευχή στην Αγία Σοφία και ζητά από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτρέψει να ανοίξει το ιστορικό μνημείο, ώστε να γίνει μουσουλμανική προσευχή την πρώτη Παρασκευή μετά την άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, σύμφωνα με το sigmalive.com και τη Μαρία Ζαχαράκη.

  "Ας προσευχηθούμε την πρώτη Παρασκευή στην Αγία Σοφία για να δείξουμε στον κόσμο ότι χτίζεται μία νέα Τουρκία. Οι προετοιμασίες για τη δεύτερη κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης πρέπει να γίνουν εκ των προτέρων. Με την προσευχή την πρώτη Παρασκευή (μετά την άρση των μέτρων) πρέπει να δοθεί το μήνυμα στον ισλαμικό κόσμο ότι το χαλιφάτο ακόμη ζει και ότι οι κοινότητες που ζουν υπό τη σκιά της οθωμανικής δικαιοσύνης δεν πέθαναν. Η Αγία Σοφία είναι το μέσο για να επέλθει η Ανάσταση στον κόσμο. Πρέπει να δείξουμε όλοι μαζί -με την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία- ότι η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία", υποστηρίζει ο πρόεδρος του συνδικάτου μουσουλμάνων ιερωμένων Τουρκίας, Χασάν Τουρούτ, καθώς εκτιμά ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά το τέλος της πανδημίας.

  "Όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη το 1453, την πρώτη Παρασκευή μετά την άλωση προσευχήθηκε στην Αγία Σοφία, μετατρέποντάς την μετά από 916 χρόνια σε τζαμί", αναφέρει ο Τούρκος ιερωμένος, ο οποίος κάνει λόγο και για μία κατάρα του Μωάμεθ του Πορθητή σε όσους προσπαθήσουν να μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε κάτι άλλο εκτός από τέμενος.

  "Όσοι προσπαθήσουν να μετατρέψουν το τζαμί μου σε κάτι διαφορετικό, θα έχουν την κατάρα του Αλλάχ, των αγγέλων και όλων των μουσουλμάνων. Είθε να βρίσκονται σε έναν συνεχή και ατέρμονο αγώνα. Είθε να μη βρεθεί κανείς να τους κοιτάξει στο πρόσωπο ή να ζητήσει από τον Αλλάχ να τους συγχωρήσει", φέρεται να είχε πει ο Μωάμεθ ο Πορθητής, σύμφωνα με κάποιες οθωμανικές γραφές. "Ας μην υφιστάμεθα άλλο την κατάρα του Αλλάχ και του προγόνου μας του Μωάμεθ", υποστηρίζει ο Τούρκος ιερωμένος, ο οποίος ζητά από τον Ερντογάν να επιδείξει την αναγκαία προσοχή στην υπόθεση.

  "Είναι αναγκαίο ο αξιότιμος Πρόεδρος της χώρας μας και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι του, που προσπαθούν να γιγαντώσουν τη μουσουλμανική Τουρκία και το Ισλάμ, να τα λάβουν σοβαρά υπόψη αυτά", αναφέρει.

  "Η σπουδαιότητα της Αγίας Σοφίας, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται ως μουσείο, για την ιστορική και θρησκευτική διανόηση είναι τεράστια", δηλώνει, υπενθυμίζοντας ότι όλοι οι σουλτάνοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προστάτευσαν την Αγία Σοφία και τη διαφύλαξαν ώστε να μην απολέσει την ιερή της αξία. "Είναι καθήκον μας να προστατεύουμε και να διατηρούμε αυτές τις αξίες", καταλήγει ο Χασάν Τουρούτ.

  Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα