• Το εργοστάσιο των ονείρων...

  12:04 μμ, Πέμπτη 21 Ιουν 2012 12:04 μμ, Πέμπτη 21 Ιουν 2012

  Τους «Ονειροπαρμένους», του γνωστού κουκλοθέατρου «ΜΕΡΛΙΝ» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πολλά Ελληνόπουλα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Φρανκφούρτη και το Λούντβιγκσχαφεν της Γερμανίας.

  Την ονειρική παράσταση, με πρωταγωνιστές τους Μπίγκλ και Χαλάστρα, μαζί με τη μικρή Ελπίδα, πρωταγωνιστές της παράστασης, με τίτλο «Ονειροπαγίδα ή το εργοστάσιο των ονείρων».

  Δείτε το Βίντεο:

  «Οι μικροί φίλοι του κουκλοθέατρου, από το Ελληνο-γερμανικό Νηπιαγωγείο Φρανκφούρτης και τα Ελληνικά Τμήματα μητρικής γλώσσας στη Φρανκφούρτη και στο Λούντβιγκσχαφεν, συμμετείχαν ενεργά στην ευρηματική αυτή κουκλοπαράσταση, με το εντυπωσιακό σκηνικό. Αγωνιούσαν μαζί με τους πρωταγωνιστές για το αν θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, που κάνει τα όνειρα των παιδιών πραγματικότητα και που σταμάτησε εξαιτίας ενός ιδιαίτερου περιστατικού-επειδή ένα και μόνο παιδί στον κόσμο έπαψε να ονειρεύεται», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας «Πολύτροπον», που σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Γνώσης Φράνκενταλ, διοργάνωσε τις παραστάσεις. «Οι μικροί θεατές, και στις δύο παραστάσεις, αντέδρασαν άμεσα και ζωηρά στα δόλια σχέδια του Χαλάστρα να ιδιοποιηθεί το εργοστάσιο, αρπάζοντάς το από τα χέρια των παιδιών, ενώ χάρηκαν όταν βρέθηκε η μικρή Ελπίδα και πείστηκε να ονειρευτεί ακόμη και για άλλους, θέτοντας έτσι το εργοστάσιο πάλι σε λειτουργία».

  Με το τέλος των δύο παραστάσεων τα παιδιά είχαν τη χαρά να πάρουν στα χέρια τους και να περιεργαστούν τις θαυμάσιες κούκλες, όπως και να μιλήσουν με τους δημιουργούς τους, την Ντέμη Παπαδά και τον Δημήτρη Στάμου, από την ομάδα ΜΕΡΛΙΝ.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα