• Ο Μάρτιν Σούλτς στην Αθήνα

  9:19 μμ, Τετάρτη 16 Μάι 2012 9:19 μμ, Τετάρτη 16 Μάι 2012

  Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, θα επισκεφθεί την Αθήνα, την Παρασκευή, 18 Μαϊου, όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και πολιτικούς αρχηγούς.

  Ο Μάρτιν Σούλτς, θα έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων, φορέων και με μαθητές.

  Στις 17:00, της ίδιας ημέρας, θα εκφωνήσει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντεξη Τύπου.

  Ο κ. Σουλτς είχε εξαγγείλει αρχικά την επίσκεψή του πριν μια εβδομάδα, η οποία αναβλήθηκε.

  Ο Γερμανός πολιτικός, έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας, την οποία επισκέφθηκε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Φεβρουάριο.

  Έχει εκφραστεί επίσης υπέρ της υιοθέτησης μιας αναπτυξιακής πολιτικής που θα εφαρμοστεί τόσο στην ΕΕ όσο και στην Ελλάδα, με σκοπό την τόνωση της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

  Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του στη Βουλή των Ελλήνων κατά την επίσκεψή του, σύμφωνα με την οποία, ''η Ευρώπη δεν είναι κοινότητα λιτότητας, η Ευρώπη είναι κοινότητα αλληλεγγύης!''.

  Ο Γερμανός πολιτικός είχε επίσης τονίσει: ''Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και τούτο προς το συμφέρον τόσο της ίδιας της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης. Βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο πλοίο. Μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την καταιγίδα. Γιατί η Ευρώπη είναι το κοινό μας πεπρωμένο''.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα