• Συναυλία υπέρ των προσφύγων στη Βιέννη

  8:35 μμ, Παρασκευή 02 Οκτ 2015 8:35 μμ, Παρασκευή 02 Οκτ 2015

  Την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες, αναμένεται να δείξουν δεκάδες χιλιάδες Αυστριακοί, στην αυριανή μεγάλη διαδήλωση και συναυλία στη Βιέννη, παρουσία του Προέδρου της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, ο οποίος θα απευθύνει και τον κεντρικό χαιρετισμό.

  Η εκδήλωση διοργανώνεται σε πείσμα της αυστριακής Ακροδεξιάς, που τις τελευταίες ημέρες εντείνει την υποκίνηση φανατισμού και την υποδαύλιση φόβου, ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στο ομόσπονδο κρατίδιο και στην πόλη της Βιέννης την μεθεπόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

  Η διαδήλωση και στη συνέχεια η πορεία, με σύνθημα "Πρόσφυγες Καλώς Ήλθατε", θα ξεκινήσει από τον δυτικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης, εκεί όπου μέσα στις προηγούμενες εβδομάδες είχαν φθάσει πολλές χιλιάδες πρόσφυγες και θα διέλθει από τον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της πόλης για να κατευθυνθεί στο κτίριο της αυστριακής Βουλής.

  Εκεί θα υπάρξουν χαιρετισμοί και ομιλίες, και η διαδήλωση θα καταλήξει στην κεντρική Πλατεία των Ηρώων, για τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης "Φωνές για τους Πρόσφυγες".

  Τις εκδηλώσεις υπέρ των προσφύγων, διοργανώνει η "Πλατφόρμα για μια ανθρώπινη πολιτική ασύλου", η οποία συνενώνει δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες της κοινωνίας πολιτών και φιλανθρωπικούς συλλόγους, ενώ στην πολύωρη συναυλία στην Πλατεία των Ηρώων θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς δεκάδες γνωστών Αυστριακών καλλιτεχνών, ανάμεσά τους και η Αυστριακή νικήτρια του Φεστιβάλ της Eurovision του 2014, Κοντσίτα Βουρστ.

  Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, αναμένεται να συγκεντρωθεί σημαντικό χρηματικό ποσό για την περίθαλψη προσφύγων.

  «Η συμμετοχή του ομοσπονδιακού προέδρου Χάιντς Φίσερ, με τη γνωστή ξεκάθαρη στάση του στο Προσφυγικό και τη μεγάλη δημοτικότητά του στην Κοινωνία Πολιτών, προσδίδει στην υπόθεσή μας ένα ιδιαίτερο βάρος», τόνισε σε αποψινές δηλώσεις του ο επικεφαλής των διοργανωτών Έριχ Φένινγκερ, διευθυντής της μεγαλύτερης αυστριακής φιλανθρωπικής οργάνωσης "Λαϊκή Βοήθεια".

  Όπως ανακοινώθηκε, σε πάνω από 116.000 ευρώ ανέρχονται τα καθαρά έσοδα από την φιλανθρωπική συναυλία που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας υπέρ των προσφύγων, η ξακουστή Φιλαρμονική της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κρίστοφ Έσενμπαχ και σολίστ την Ελίζαμπετ Κούλμαν, με έργα Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και Ρίχαρντ Βάγκνερ.

  Εξάλλου, 100 γνωστά εστιατόρια, καφέ και μπαρ της Βιέννης, διέθεσαν το ήμισυ των χθεσινών εισπράξεών τους, όπως επίσης τις χθεσινές αμοιβές των υπαλλήλων τους, οι οποίοι παραιτήθηκαν οικειοθελώς από αυτές, σε δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν αναλάβει την περίθαλψη προσφύγων.

  Πηγή : ΑΠΕ

  Δείτε επίσης

  Αεροπορική επίθεση με στόχο επικηρυγμένο "βαρόνο" στην Κολομβία

  Euro Working Group: Φορολογικό και ασφαλιστικό στα προαπαιτούμενα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα