• Προβάδισμα του Ερντογάν

  9:17 μμ, Κυριακή 30 Μάρ 2014 9:17 μμ, Κυριακή 30 Μάρ 2014

  Προβάδισμα του Ερντογάν

  Άρχισε η μετάδοση των αποτελεσμάτων των σημερινών δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, όπου επικρατεί σύγχυση ως προς τα αποτελέσματα, αφού ελλείψει κεντρικής πηγής, τα αποτελέσματα εμφανίζουν διαφορές.

  Παρόλα αυτά το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εμφανίζεται να συγκεντρώνει συγκεντρωτικά ποσό περίπου 49% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 27,9% και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 13%. Τα ποσοστά αυτά αφορούν τα νομαρχιακά συμβούλια, όπου οι ψηφοφόροι ψηφίζουν κόμματα και ως εκ τούτου το ποσοστό θεωρείται ισάξιο με αυτό των βουλευτικών εκλογών.

  Η σύγχυση ουσιαστικά οφείλεται στη διαφορά που παρατηρείται ως προς τα αποτελέσματα από τις μεγάλες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα. Στον τρίτο μεγαλύτερο νομό, τη Σμύρνη είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι κερδίζει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, όπως αναμενόταν.

  Στην Κωνσταντινούπολη όπου υπάρχουν 9,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι επί συνόλου 52 εκατομμυρίων, τα αποτελέσματα που μεταδίδονται εμφανίζουν τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος πρώτο με ποσοστό 50% και ακολουθεί ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος με 37%. Ωστόσο μεταδίδονται και αποτελέσματα που δείχνουν μικρότερη διαφορά. Στην Άγκυρα τα πράγματα είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα, αφού προηγείται μεν ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, αλλά με μικρότερη διαφορά.

  Μεγάλη επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα θα έχουν τα αποτελέσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα και ως εκ τούτου αντιπροσωπευτική εικόνα θα υπάρχει όχι πριν από τις 12 ώρα Ελλάδας.

  Σημειώνεται ότι η θερινή ώρα θα αρχίσει να ισχύει στην Τουρκία τα μεσάνυχτα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα