• Νέες φουρτούνες: Δεσμεύτηκαν οι δύο θαλαμηγοί της οικογένειας Κουτσολιούτσου

  7:55 πμ, Δευτέρα 23 Νοε 2020 7:55 πμ, Δευτέρα 23 Νοε 2020

  Της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

  Με διπλή στόχευση, αφενός τη μετοχική αποπομπή της οικογένειας Κουτσολιούτσου από την εταιρεία Folli Follie -στα οικονομικά της οποίας ασέλγησαν επί δύο δεκαετίες- αφετέρου τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, επιταχύνεται η διαδικασία αλλαγής σελίδας από την τωρινή διοίκηση της «νέας» Folli Follie. Το σχέδιο εξυγίανσης είναι έτοιμο και βασίζεται στον απόλυτο έλεγχο, σε ποσοστό 90%, της εταιρείας από τους ομολογιούχους πιστωτές της.

  Την πρόταση αυτή θα κληθούν στις 9 ∆εκεµβρίου να εγκρίνουν οι οµολογιούχοι και, εφόσον δώσουν το «πράσινο φως», τότε η συµφωνία θα πάει στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να µπει η τελική σφραγίδα. Με την κίνηση αυτή, το ποσοστό που συνεχίζουν να κατέχουν στην πολύπαθη εταιρεία οι προφυλακισµένοι ∆ηµήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα… προσγειωθεί στο 3,7%. Μείωση ποσοστού θα υποστούν εφόσον το σχέδιο εξυγίανσης εγκριθεί από τους πιστωτές και την κινεζική εταιρεία Fosun, αλλά και από την αµερικανική εταιρεία Fidelity. Θαλάσσια πολυτέλεια Η διοίκηση της «νέας» Folli Follie τους τελευταίους µήνες έχει ξεσκονίσει, µε τη βοήθεια εξειδικευµένων συµβούλων που λειτουργούν ως ντετέκτιβ, τα «κρυµµένα» σε διάφορες εταιρείες ανά την υφήλιο περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου και δη του πατριάρχη -της οικογένειας και του σκανδάλου- ∆. Κουτσολιούτσου, µε στόχο τη δέσµευσή τους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος τα µέλη της οικογένειας να προχωρήσουν στην πώλησή τους. Στην αιχµή βρίσκονται οι δύο θαλαµηγοί, το θηριώδες σκάφος 32 µέτρων µε την ονοµασία «Phalarope» και το εννιάµετρο «Ginger Aegean». Η διοίκηση της εταιρείας κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών µέτρων για το «Phalarope» και το Μονοµελές Πρωτοδικείο Πειραιά την έκανε αποδεκτή, αποφασίζοντας τη συντηρητική κατάσχεση της θαλαµηγού µέχρι να εκδικαστεί η αγωγή.

  Σύµφωνα µε τη διοίκηση της Folli Follie, η κατάσχεση ζητήθηκε διότι εγείρεται θέµα οικονοµικής αποζηµίωσης της εταιρείας ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, καθώς κατηγορούν τον ∆. Κουτσολιούτσο ότι υπεξαίρεσε το συγκεκριµένο ποσό από τα ταµεία της Folli Follie. Το σκάφος µε σηµαία Μάλτας θα µείνει, µετά την εξέλιξη αυτή, δεµένο µέχρι να αποφασίσει η ∆ικαιοσύνη για την κύρια προσφυγή της Folli Follie, χωρίς να έχει το οποιοδήποτε δικαίωµα πώλησης ο ιδιοκτήτης του, ο ∆. Κουτσολιούτσος. Αξίζει να σηµειωθεί ότι το Μονοµελές Πρωτοδικείο Πειραιά προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση της θαλαµηγού για ποσό 3 εκατ. ευρώ (1,8 εκατ. ευρώ. συν τους τόκους). Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, εντύπωση είχε προκαλέσει το όνοµα της θαλαµηγού, καθώς το «Phalarope» (Φαλαρόποδας στα ελληνικά) είναι ένα µικρό πουλί, στο µέγεθος του σπουργιτιού, που ζει στη Σκωτία και θεωρείται από τους ορνιθολόγους ως «το πιο ηλίθιο πουλί στον κόσµο», καθώς δεν ξεχειµωνιάζει στην Αραβική Θάλασσα, αλλά κάνει τον γύρο του κόσµου.

  Ξεκινά από τη Σκωτία, φτάνει στον Καναδά και µετά στην Καραϊβική, καταλήγει τον χειµώνα στο Περού και πραγµατοποιεί την αντίθετη διαδροµή την άνοιξη. Η έρευνα της διοίκησης της «νέας» Folli Follie έφερε στο φως και ένα ακόµη περιουσιακό στοιχείο, το οποίο φέρεται πως συνδέεται ιδιοκτησιακά µε την οικογένεια Κουτσολιούτσου. Πρόκειται για ένα ακόµη σκάφος, 9 µέτρων, µε την επωνυµία «Ginger Aegean», το οποίο, σύµφωνα µε τα ευρήµατα, ελλιµενίζει στις Σπέτσες. Είναι γνωστό ότι η οικογένεια διατηρεί εξοχική έπαυλη στο νησί του Αργοσαρωνικού, από το οποίο έχει παρελάσει όλη η κοσµική Αθήνα, διασκεδάζοντας στα θρυλικά πάρτι που διοργάνωναν κάθε χρόνο οι Κουτσολιούτσοι. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η ∆ικαιοσύνη, κατόπιν σχετικού αιτήµατος από τη διοίκηση της Folli Follie, έχει προχωρήσει σε συντηρητική κατάσχεση και του εννιάµετρου σκάφους, το οποίο, σε αντίθεση µε το «Phalarope», φέρει ελληνική σηµαία. Η συντηρητική κατάσχεση αφορά ποσό ύψους 100.000 ευρώ.

  Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα