• Πατούλης στο συνέδριο "Next is Now 2019": Εθνική υπόθεση ο ελληνικός τουρισμός - Έμφαση στις υποδομές

  1:32 μμ, Πέμπτη 05 Δεκ 2019 1:32 μμ, Πέμπτη 05 Δεκ 2019

  Της Εύας Οικονομάκη

  «Το μέλλον είναι τώρα, ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί μια εθνική υπόθεση με τεράστιες προοπτικές και δυνατότητες. Έχει πολλαπλασιαστική ισχύ για την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση εισοδημάτων. Στην πρώτη γραμμή για την αναπτυξιακή αναγέννηση βρίσκονται ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και ο τουρισμός. Έχουμε συγκροτήσει σχέδιο που θα περιλαμβάνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής" , επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μιλώντας στο συνέδριο "Next Is Now: 2019 - Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές». Xορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

  Ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι "στόχος της περιφέρειας είναι η οργανωμένη διάχυση των επισκεπτών σε όλες τις περιοχές ενδιαφέροντος, τα κίνητρα προσέλκυσης επενδύσεων, η ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού και η υποστήριξη δράσεων τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτιση και οργανωμένες εκστρατείες για τουρισμό και έβαλε ψηλά στις προτεραιότητες της περιφέρειας τις υποδομές που θα διευκολύνουν επισκέπτες καθώς και την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού".

  Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε, επίσης, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με έμφαση στη δυναμική του ιατρικού τουρισμού. "Εχουμε δημιουργήσει με μία ομάδα που ασχολείται στρατηγικά με την ανάπτυξη του τουρισμού και συγκεκριμένα με την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Αττικής, με αιχμή τον θεματικό τουρισμό. Έχουμε εξαιρετικά υγειονομικά κέντρα, νοσηλευτικά καταστήματα, κέντρα αποκατάστασης και προσωπικό που εξάλλου εξάγουμε και σε άλλες χώρες έγκριτες, καθώς επίσης και ένα σημαντικό brand name. Η στρατηγική επιλογή για τον θεματικό τουρισμό έχει πολλές προοπτικές. Ήδη υπάρχουν συνθέσεις διαφορετικές, όπως ο ΕΛΙΤΟΥΡ, που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση", είπε ο Γ. Πατούλης.

  Ο περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στην αγορά της Κίνας, από την οποία η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί, αφού η συγκεκριμένη αγορά έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στον τουρισμό υγείας και διαθέτει μεγάλη εξωστρέφεια.

  Ο κ. Πατούλης μίλησε για τον τουρισμό τρίτης ηλικίας, επισημαίνοντας ότι ασφαλιστικοί φορείς της Ευρώπης έχουν δώσει τη δυνατότητα σε τουρίστες τρίτης ηλικίας να περνούν αρκετές εβδομάδες σε χώρες. όπως η Ισπανία και η Ιταλία και να λαμβάνουν και υπηρεσίες υγείας.

  Αναφέρθηκε, επίσης, στις δυνατότητες ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην Αττική, η οποία μπορεί να αναδειχθεί σε παγκόσμιο προορισμό συνεδρίων, όπως η Βαρκελώνη. "Σήμερα δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε συνέδρια που θα έδιναν τεράστια υπεραξία στη χώρα μας. Εμείς ως περιφέρεια εξετάζουμε το κομμάτι φιλοξενίας μεγάλων συνεδρίων. Γίνεται ταυτόχρονα προσπάθεια να αναπτυχθούν ο αγροτουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός", τόνισε και αναφέρθηκε στην ιδέα δημιουργίας μίας πλατφόρμας όπου θα μπορούσαν να διαφημιστούν τα εξαγώγιμα προϊόντα της Αττικής και να βοηθηθούν οι Έλληνες παραγωγούς ώστε να έρθουν σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους στην παγκόσμια κοινότητα.

  Πηγή: enikonomia.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα