• Αλαλούμ με τα στοιχεία για τις κρατήσεις των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα

  2:19 μμ, Τρίτη 24 Μάι 2016 2:19 μμ, Τρίτη 24 Μάι 2016

  Σύγχυση προκαλούν τα στοιχεία σχετικά με τις προβλέψεις για τις αφίξεις των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι.

  Από τη μία πλευρά το περιοδικό Spiegel κάνει λόγο για ρεκόρ κρατήσεων των Γερμανών, επικαλούμενο δήλωση εκπροσώπου της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ταξιδιών (DRV), στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο οποίος ανέφερε ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα βρίσκονται σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνες του 2015.

  Από την άλλη πλευρά , τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία συμμετείχαν στελέχη 260 ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον ψηλά στις προτιμήσεις των Γερμανών, κάτι που επιβεβαιώνουν παράγοντες της αγοράς που μίλησαν στη Realnews της Κυριακής.

  Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από έρευνα προορισμών της γερμανικής έκδοσης FVW που ειδικεύεται σε θέματα σχετικά με την ταξιδιωτική βιομηχανία και τον τουρισμό, οι Γερμανοί φέτος «ψηφίζουν» περισσότερο Ισπανία και πολύ λιγότερο Ελλάδα για τις διακοπές τους. Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα για το 2016 είναι 7η στις προτιμήσεις των Γερμανών, πίσω από την Μαγιόρκα, την Ισπανική ενδοχώρα, τα Κανάρια Νησιά, την Πορτογαλία, τα Τουρκικά παράλια και την Ιταλία.

  Όπως ανέφερε η Realnews, μέχρι στιγμής μόνο η Κέρκυρα και η Κρήτη εμφανίζουν άνοδο στις κρατήσεις των Γερμανών με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να μιλούν για ξεκάθαρη στροφή προς τις χώρες της δυτικής Ευρώπης. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση εκπροσώπου μεγάλου γερμανικού τουριστικού οργανισμού που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. «Η Ισπανία σαρώνει φέτος. Έχει κερδίσει μεγάλο μέρος της γερμανικής αγοράς. Ενδεικτικό του μεγάλου τουριστικού ρεύματος για την Ισπανία είναι το γεγονός ότι ακόμη και τα ξενοδοχεία στα Κανάρια Νησιά, που δεν αποτελούν παραδοσιακό τουριστικό προορισμό, παρουσιάζουν ήδη υψηλές πληρότητες».

  Σύμφωνα με τους φορείς του τουρισμού που μίλησαν στη Realnews, η προσφυγική κρίση, η πολιτική αστάθεια που έχει προκληθεί εξαιτίας της καθυστέρησης της αξιολόγησης, η οικονομική αβεβαιότητα, καθώς και η υπερφορολόγηση που επιβαρύνει το τουριστικό προϊόν και μειώνει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας είναι οι βασικές αιτίες που στρέφουν μεγάλο μέρος των ταξιδιωτών σε εναλλακτικούς προορισμούς. Και η πτώση είναι εμφανέστερη στους τουρίστες από τη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά για την Ελλάδα.

  Εξάλλου, και ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ταξιδιών που μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρότι σημείωσε ότι βαίνει αυξανόμενη η ζήτηση για την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, υπογράμμισε τη μείωση κρατήσεων για την Κω και τη Σάμο, όπου είναι έντονο το προσφυγικό πρόβλημα.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα