• "Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυξάνει τις προσδοκίες της Ελλάδας"

  3:46 μμ, Τετάρτη 22 Οκτ 2014 3:46 μμ, Τετάρτη 22 Οκτ 2014

  "Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυξάνει τις προσδοκίες της Ελλάδας"

  Στον «καθοριστικό ρόλο» που θα παίξει η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στις προσδοκίες που δημιουργεί για την Ευρώπη και την Ελλάδα, αναφέρεται ο επικεφαλής της Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

  Ο κ. Καρβούνης τονίζει ότι «το πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο», το οποίο ανέλαβε ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, εμπλουτίστηκε και με την αρμοδιότητα των δικαιωμάτων του ευρωπαίου πολίτη.

  «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε. Η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι γεγονός. Η σημερινή μέρα αποτελεί την κορύφωση μιας σημαντικής δημοκρατικής διαδικασίας στα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ. "Σ' αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς, οι πολίτες της Ευρώπης περιμένουν από εμάς αποτελέσματα" είχε πει ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν παρουσίασε την προτεινόμενη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στη σημερινή του ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαίωσε αυτή του τη πρόθεση, τονίζοντας ότι είναι ώρα για δράση, ότι οι κατεστημένες νοοτροπίες πρέπει να ξεπεραστούν και ότι οι ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών πρέπει να απαντηθούν άμεσα και ουσιαστικά», υπογραμμίζει ο Πάνος Καρβούνης και συμπληρώνει:

  «Σήμερα, μετά την υπερψήφισή της από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ομάδα Γιούνκερ είναι πανέτοιμη να αναλάβει έργο, στην ώρα της, διαψεύδοντας κάθε είδους Κασσάνδρες. Είναι μια ομάδα δυνατή, μια ομάδα έμπειρη, μια ομάδα βαθιά πολιτική. Είναι μια ομάδα στην οποία ο Έλληνας Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο εμπλουτίστηκε περαιτέρω σήμερα με την προσθήκη άλλης μια αρμοδιότητας - αυτής για τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη. Η επόμενη πενταετία θα είναι καθοριστική για την Ευρώπη γενικά και την Ελλάδα ειδικότερα. Ύστερα από πολλά χρόνια κλυδωνισμών, αστάθειας, κρίσης, οι Ευρωπαίοι και κυρίως αυτοί που προέρχονται από τις χώρες του Νότου προσδοκούν αλλαγή, αποτελεσματικότητα, βιωσιμότητα, ασφάλεια. Στο τιμόνι του πλοίου, που θα αναλάβει να οδηγήσει την Ευρώπη σ' αυτά τα λιμάνια, θα βρίσκεται ένας έμπειρος πολιτικός, ένας ένθερμος ευρωπαϊστής, αλλά και ένας καλός φίλος της Ελλάδας, με ένα νέο, αλλά πλούσιο σε εμπειρία, επιτελείο. Εύχομαι η χώρα μας να εκμεταλλευτεί αυτή την καλή συγκυρία στο έπακρο, για να γυρίσει οριστικά σελίδα, με ομοψυχία και ως ελάχιστο φόρο τιμής στα όσα έχει προσφέρει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια».

  Διαβάστε επίσης:

  ΕΕ: Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα επιτροπή

  Ρέντσι: Η Ιταλία είναι πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα